19-03-2020

Košarka: Možda i dva tima iz ABA lige u Evroligi!

ABA liga je proše godine ostala bez garantovanog mjesta u Evroligi, no u sezoni 2020/2021. mogla bi imati čak dva predstavnika.

Košarka: Možda i dva tima iz ABA lige u Evroligi! | Radio Televizija Budva

Foto: euroleague.net

"Zavisiće to od "Partizana", koji bi osvajanjem Evrokupa ili ulaskom u finale obezbijedio učešće u Evroligi. To znači da bi ABA ligi ostalo jedno mjesto u najjačem evropskom takmičenju", rekao je izvršni direktor Evrolige Eduart Scott u razgovoru za "Sport Klub".

Ipak, izvršni direktor Evrolige Eduard Skot potvrdio je da postoji mogućnost da ABA lige iduće sezone ima čak dva kluba u elitnom takmičenju. No, ne zavisi sve od "Partizana".

"Pravila licenciranja Evrolige za sezonu 2020./2021. uključuju tri specijalne pozivnice, a jedna od njih rezervisana je kao prioritet za prvaka ABA lige. Ako šampion ABA lige nije Partizan, a Partizan bude prvak ili vicešampion Evrokupa i tako se direktno plasira u Evroligu za 2020./2021., postoji mogućnost da sljedeće sezone dvije ekipe iz Jadranske lige učestvuju", rekao je Skot.

Budućnost je, prije prekida ABA lige zbog koronavirusa, držala drugo mjesto na tabeli, dok je Mornar uoči posljednjeg kola bio u igri za plasman u play-off.
Partizan je odigrao sjajnu sezonu u Evrokupu, te će sve do eventualnog finala imati prednost domaćeg terena.

Izvor: CG Sport