14-02-2015

Kotorski tradicionalni zimski karneval

Ovogodišnji kotorski zimski karneval će u subotu 14. februara u 19 sati u velikoj sali kotorskog Kulturnog centra, svečano biti otvaren predstavom teatra “Gašler” i „Kotorskih bokunića” pod nazivom “Mi u kupe, Vi u špade“, po scenariju i u režiji Dolores-Bonić-Fabian-Gashler.

Kotorski tradicionalni zimski karneval | Radio Televizija Budva

Istog dana od 15 sati u Mjesnoj zajednici u Škaljarima održaće se Dječiji maskenbal.

U nedjelju 15. februara u 18 sati takođe u Kulturnom centru Art grupa Montenegro imaće svoje Karnevalsko veče.

Grdane – zle vile naziv je mjuzikla koji priprema Studio za balet i ples „Alisa“, u ponedjeljak 16. februara u 18 sati.

U Crkvi Svetog Duha u utorak od 19 sati učenici Muzičke škole „Vida Matjan“ održaće Koncert pod maskama.

Karnevalska papalada Ala maka na Trgu Svetog Tripuna, uz Abum kao poziv na fešte biće ulicama Starog grada u srijedu 18.02.2015., zajedno sa Kapom i kraljicom karnevala, mažoretkama, maskama, kotorskom Gradskom muzikom i bendom Lungomare.

Veliki maskenbal vraća se u Kotor. On će se održati u Poslovnom centru „Vukšić“ u petak 20. februara u 21 sat. Goste i maske zabavljaće Tri kvarta i Lungomare.

Karneval na Prčanju biće u subotu 21. februara od 15 sati, a Šesnaesti samostalni koncert mažoretki „Fešta“ na programu je istog dana od 18 sati u Kulturnom centru „Nikola Đurković“ Kotor.

Tradicionalni zimski kotorski karneval 2015 održaće se u nedjelju 22. februara od 14 sati.

Karnevalska povorka kretaće se glavnom gradskom saobraćajnicom, tako da će saobraćaj biti zatvoren na potezu od otvorenog bazena do kružnog toka, kod marketa "Roda'', od 13 sati i 30 minuta do 15 sati i 30 minuta.

Formiranje karnevalske povorke biće na Tabačini, od zgrade Jugopetrola, do Jaslica, tako će i ovaj sporedni put biti zatvoren od 12 do 14 sati i 30 minuta.

S obzirom da će se suđenje i spaljivanje karnevala održati na Maceu, mole se građani da uklone svoja vozila sa tamošnjeg parkinga od subote 21., do nedjelje 22. februara do 17 sati, kako bi se izbjegla mogućnost njihovog oštećenja.

Nakon spaljivanja krivca za sve nevolje kotorana u prošloj godini, fešta će se nastaviti na glavnom gradskom trgu dodjelom pehara i koncertom Jelene Rozge.

Na dan karnevala tradicionalno iz štampe izaći će i humoristično-satirični list "Karampana".

Organizator je JU Kulturni centar "Nikola Đurković", suorganizator Turistička organizacija Kotor, a pokrovitelj Opština Kotor.