16-05-2019

Kovačevići traže izuzeće postupajućeg službenog lica - rušenje ponovo odloženo

Uklanjanje plažnog bara "Zoff fish" koje je bilo njavaljeno za juče odloženo je po sedmi put. Pravna zastupnica porodice Kovačević koji su vlasnici objekta, navodi da je tražila izuzeće postupajućeg službenog lica kao i načelnika Komunalne policije i inspekcije Opštine Budva.

Kovačevići traže izuzeće postupajućeg službenog lica - rušenje ponovo odloženo | Radio Televizija Budva

Pravna zastupnica Zorana Kovačevića iz Pržna, vlasnika spornog objekta ističe i da u postupku nije u porpunosti utvrđeno činjenično stanje.

"Današnje rušenje pomenutog objekta je odloženo, mi smo zatražili izuzeće postupajućeg službenog lica, kao i načelnika Komunalne policije i inspekcije Opštine Budva, a u toku postupka mi smo isticali da pravni prethodnici privrednog društva Monteco, porodica Mitrović nijesu vlasnici predmetnog zemljišta, što smo i danas ponovo isticali i rekli da su suvlasnici predmetnog zemljišta porodica Kaženegra, Kaženegra Milka, Kaženegra Pavle i Kaženegra Ivan i oni će se u toku narednog perioda uključiti u ovaj postupak. U ovom postupku nije utvrđeno u potpunosti činjenično stanje, sam postupajući inspektor nije nama mogao danas saopštiti na kojoj se mi kad parceli nalazimo odnosno koji objekat treba rušiti pošto na terenu ima više objekata, a u predmetnom rješenju o rušenju naznačeno je da se ruši samo jedan objekat" kazala je advokat porodice Kovačević, Marija Vujović.

Kovačevići su nakon odlaganja rušenja ovog objekta poručili da će dokazati da zemlja nije Mitrovića već porodice Kaženegra koja će se u narednom periodu uključiti u dokazivanje vlasništva nad parcelom.

"Ovo je zemljište Kažanegra i mi smo ga lično kupili od njih. Mi se nadamo da će se oni uključiti u dokazivanje o zemljištu, jer su oni u Čileu" kazao je Dejan Kovačević jedan od vlasnika.

Prilaz plažnom baru Zoff fish tokom dana je zbog mjera predostrožnosti bio blokiran od strane budvanske policije, a na terenu su bili ekipa hitne pomoći, komunalni inspektori, policajci i služba zaštitte i spasavanja.

Podsjećamo da je rješenje o rušenju ovog objekta donijeto 2016. godine, nakon što ga je javno preduzeće Morsko dobro izbrisalo iz plana privremenih objekata, te da se vlasnik prije dvadesetak dana zatvorio u objekat i polio benzinom.