09-03-2018

Krapović: DPS opet radi protiv interesa građana Budve

Predsjednik Opštine Budva, Dragan Krapović (Demokrate) reagovao je na izjavu Marka Vukovića (DPS) pod naslovom „Demokrate prodaju maglu i obrću milione“, koja je objavljena u današnjim "Dnevnim novinama".

Krapović: DPS opet radi protiv interesa građana Budve | Radio Televizija Budva

Vuković je za Dnevne novine naveo da Demokratama odgovara sadašnje stanje u Opštini, jer im omogućava da izdaju dozvole za gradnju kome hoće i da ispunjavaju želje građevinskog lobija, kojem i sami pripadaju. On je takođe istakao da trenutna vlast u Budvi nije funkcionisala ni do sad, pa neće ni od sada, dodajući da sve što koalicione partere veže jeste želja za vlašću i foteljama.

Reagovanje Krapovića:

"Prvo, gospodine Vukoviću, pošto ste se drznuli da nas optužite da pripadamo građevinskom lobiju, da vam objasnim neke stvari vezano za ono što se desilo i što se dešava u Budvi i Petrovcu unazad 10-12 godina. Jedini i isključivi krivac za to je DPS, pohlepa Sveta Marovića, Bora Lazovića, Rajka Kuljače i Lazara Rađenovića, vodećih DPS ličnosti u Budvi. Vi, na primjer, ste 2013-te godine direktno srušili jedino što je moglo da spase Budvu i Petrovac, a to je tada bilo stavljanje van snage ovih pogubnih planova i zabrana gradnje, potpuna. Građansku inicijativu sam podnio upravo ja, kada mi politika nije ni u primisli bila, prikupljao sam potpise po Budvi i sve što je trebalo, uz gospođu Jelušić i par poštenih građana Budve. Naravno, Inicijativu koju smo za Budvu mi sastavili dali smo i Petrovčanima da je prepišu i podnesu svoju. Međutim, DPS Petrovac je to preko vas i još nekih dika preuzeo po zadatku da bi je uništio i tako ste je vi potpisali", naveo je Krapović.

"Kasnije ste u SO Budva kao odbornik DPS-a srušili i budvansku i petrovačku Inicijativu amandmanom Srđe Popovića. Nakon toga ste u ime petrovačke inicijative potpisali sa Rađenovićem Sporazum o izradi novog DUP-a Petrovac Centar, što sam ja naravno odbio za Budvu, jer nisam htio da se DPS šegači sa građanima potpisnicima Inicijative. Još se sjećam kako ste zadovoljno sjedjeli praktično u krilu gospodinu Rađenovicu na snimku TV Budva prilikom potpisivanja. Tada ste potpisali da će Plan biti urađen do kraja 2013. godine. Isti plan i odluka je mene dočekala na mjestu predsjednika Opštine 2017, netaknut bukvalno od tada.

Kada su poslije nekog vremena Petrovčani ukapirali da su prevareni, optužili su vas na sastanku MZ Petrovac za izdaju, a vi ste se plačući branili da vas je Predsjednik slagao i da niste ništa krivi. Ja sam danas na istom stanovištu, gospodine Vukoviću – ni za milimetar nisam odstupio, iako ste uništili veliki dio Budve i Petrovca – a vi pokušavate sebe predstaviti drugačije, ali hvala bogu sjećanje nas još dobro služi. Kada vide one mastodonte, građani Petrovca vide vas, gospodu Medina i Medigovića i ostale DPS grobare Petrovca, te šta god ka(sla)žete, to ne možete promijeniti", ističe Krapović.

"Vi, gospodine Vukoviću, nemate pravo kritikovati bilo koga, jer ste poznati po izjavi u SO da vam je čast da plaćate skuplju vodu i kanalizaciju, tj. odvođenje otpadnih voda, iako Petrovac, gdje živite, ni dan danas nije priključen na postrojenje. Šta bi sa tim projektom? Da nismo mi krivi za to? Da i tu ne obrćemo milione?

Gospodine Vukoviću, od kada sam stupio na funkciju samo raaščišćavam katastrofu koju je DPS ostavio za sobom,a DPS sada, kao i tada, opet radi protiv interesa građana Budve i Crne Gore - ovog puta, samo sa nivoa Vlad, jer Opštinu više nemate, niti ćete je ikad imati. Tako je usvojen novi zakon koji nam je ukinuo nadležnosti po pitanju planiranja prostora i budućnosti, novi zakon u turizmu koji obesmišljava gradnju hotela i turizam uopšte, prodaje se Budvanska rivijera, gdje radite zahvaljujući partijskom angažmanu, a vi ćutite kao zaliveni, isto kao i 2013-te. Pa će poslije opet biti pravdanja kroz suze kako ste prevareni", navodi se u reagovanju Krapovića.

I na kraju, gospodine Vukoviću, sljedeći put dobro razmislite prije nego krenete o milionima, i recite jasno i glasno: od koga sam ja recimo uzeo pare i za šta, a politikansko i primitivno budvansko bacanje blata po ljudima ostavite za nekog drugog, jer ćete uz jednu ovakvu lekciju, sljedeći put dobiti i jednu vaspitnu uz uši, zaključio je Krapović.