Radio Televizija Budva
Radio Televizija Budva Dobre vibracije sa pjene od mora
 
Najnovije
Sve vijesti
Sve vijesti
Društvo, 12-05-2017

Krapović: Opština neće izdati nikakvu dozvolu za žičaru na Jazu

„Opština Budva neće izdati nikakvu saglasnost, nikakvu dozvolu za postavljanje privremenog objekta niti dozvolu za rad kada je u pitanju žičara Zip Line, a identičan stav je i kolege Jokića iz Kotora“, kategoričan je predsjednik Opštine Budva Dragan Krapović.

Krapović: Opština neće izdati nikakvu dozvolu za žičaru na Jazu

Objekat na Žutoj gredi je, prema riječima predsjednika Krapovića, na opštinskom zemljištu iako je u pitanju putni pojas.

„Objekat je 1/1 na opštinskom zemljištu. Investitor ima neku saglasnost ranije opštinske vlasti koja je u formi neobaveznog mišljenja tadašnjeg Sekretarijata za gradsku infrastrukturu i ambijent, a sada za komunalno stambene poslove. Mislim da se previše dugo priča o ovome. Direkcija za saobraćaj i Uprava za inspekcijske poslove moraju da preuzmu odgovornost i obezbijede da se taj objekat ne stavi u upotrebu“, kazao je Krapović za Radio Budvu.

Investitor je po nalogu Direkcije za saobraćaj vratio u prvobitno stanje trotoar i ogradu, ali je kako je naglasio Krapović, istovremeno nastavio sa radovima na i oko objekta.

„To je vrlo nekorektno sa njegove strane. Direkcija za saobraćaj ne može izdavati dozvole za postavljanje privremenih ili stalnih objekata, oni su izdali samo dozvolu za korišćenje putnog pojasa. Razgovarao sam sa Tripkovićem i žao mi je što Opština Budva ne može da mu omogući da vrati uloženo, međutim sve je radio na oruk, dogovore, mišljenja. Predsjednike mjesnih zajednica je obavještavao da ima moju podršku, mene i kolegu Jokića da ima njihovu i tako u krug. Na protestu se vidjelo da ništa od toga nije bilo istina. Nikome nije stalo,taj projekat nema ničiju podršku“, naglasio je Krapović.

Ukoliko bi se pronašla druga, adekvatna lokacija opština Budva bi bila spremna da razgovara i pomogne realizaciju projekta žičare.

"Žuta greda nije za takav projekat. Nije primjereno da iznad plaže i kupača, te kuća mještana budu postavljene sajle, niti da u putnom pojasu bude izgrađeno stajalište. Ova lokacija nikako nije za to“, naglašava Krapović.

Mještani mjesnih zajednica iz Grblja organizovali su dva puta proteste zbog izgradnje polazne i dolazne stanice žičare Zip Line bez, kako su oni naveli, ikakvih dozvola, pozivajući nadležne, prije svega, Upravu za inspekcijske poslove, da reaguju. Na poslednjem skupu, mještanima su podršku pružili predsjednici opština Kotor i Budva, Vladimir Jokić i Dragan Krapović.

Podijeli ovaj članak

Imate komentar?