31-07-2020

Kristenson novi kapiten Modene: Želimo da ostavimo trag

Majka Kristenson novi je kapiten italijanske Modene, odlučio je uoči nastavka tamošnjeg prvenstva trener Andrea Đani. Američki odbojkaš član je "žuto-plavih" od 2018. godine, a u februaru je potpisao novu trogodišnju saradnju.


Kristenson, Foto: Modena

Po dolaksu u Modenu pomogao je da tim dođe do trofeja Superkupa Italije, a igrajući ranije za Lube osvojio je tituele domaćeg kupa i nacionalnog prvaka u sezoni 2016/17.

"Ponosan sam što mi je dodijeljena važna uloga kapitena. Mi smo ekipa koja ima karakter", rekao je Kristenson i dodao:

"Ne želimo da dajemo obećanja, jer se rezultati na taj način ne ostvaruju. Srećan sam u klubu, a takođe zbog toga što mi uprava i stručni štab vjeruju. Nemam dileme u vezi ostanka ovdje. Želimo da pobjeđujemo, ne da budemo samo učesnici."

Američki dizač nadao se da će biti dio reprezentacije SAD-a na Olimpijskim igrama koje su trebale da budu održane ovog ljeta u Tokiju te da doprinos osvajanju prvog zlata na Igrama od 2008.

On je ranije sa reprezentacijom došao do bronze na OI u Riju 2016. kao i na Svjetskom prvenstvu u Italiji i Bugarskoj dvije godine kasnije, a zlatnu medalju zaslužio je 2014. u Svjetskoj ligi i 2015. na šampionatu svijeta.

Modena je nedavno ostala bez nosioca igre, korektora Ivana Zajceva, koji je pojačao Kuzbas Kemerovo iz Rusije, a tim su napustili i Kristensonovi sunarodnici Met Anderson i Maks Holt. Sa druge strane, u redove "žuto-plavih" stigao je Luka Vetori.

"Nikad nisam razmišljao da odem. Novi tim me uzbuđuje podjednako kao pređašnji. Druge ekipe možda su jače na papiru, ali bićemo konkurentni. Puni smo entuzijazma i takmičarskog duha. Želimo da ostavimo trag", zaključio je as Modene.


Izvor: Fivb.com