07-10-2020

Krivična prijava protiv Budvanina zbog prijetnji i iznude novca

Policija je nakon preduzetih aktivnosti iz svoje nadležnosti u kratkom roku prikupila relevantne činjenice nakon čega je nadležnom tužiocu podnijeta krivična prijava protiv M.K. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo samovlašće, saopšteno je iz Uprave policije.


Foto: Ilustracija/budvanoću.com

Kako navode, Centru bezbjednosti Budva je 25. avgusta od strane službenika Odjeljenja bezbjednosti Tivat proslijeđena prijava koju je podnio S.K. (41) iz Republike Srbije.

"S.K. je u prijavi naveo da je boravio u jednom ugostiteljskom objektu u Budvi noć ranije i da njegovom stolu prišlo lice M.K. (46) iz Budve koje mu je tom prilikom uputilo poziv za razgovor. M.K. ga je, kako je S.K. naveo u prijavi, odveo u unutrašnjost jednog obližnjeg prodajnog objekta gdje mu je upućivao prijetnje i od njega zahtijevao da mu do ujutru preda novac u iznosu od 120.000 eura. Po navodima iz prijave, M.K. je S.K. zadao više udaraca u predjelu glave. Nakon ovog događaja S.K. se vratio u ugostiteljski objekat gdje je nedugo zatim, prema njegovim navodima, došao M.K. sa još nekoliko lica i sjeo za sto gdje je sjedio oštećeni, te nastavio upućivati mu prijetnje nedozvoljavajući mu da napusti ugostiteljski objekat", navode u saopštenju.

S.K. je, kako ističu, u prijavi naveo i da je M.K. posjedovao oružje kojim mu je prijetio dok su boravili u ugostiteljskom objektu. Po kazivanju S.K. lice M.K. je telefonskim putem upućivalo prijetnje i njegovoj supruzi.

Policija je nakon prijave preduzela aktivnosti iz svoje nadležnosti i o svemu obavjestila nadležnog tužioca.

"Po nalogu nadležnog sudije za istragu izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi M.K. kada su pronađena i oduzeta dva startna pištolja i veća količina municije za ovo oružje.
O preduzetim mjerama i radnjama obaviješten je nadležni državni tužilac koji je naložio da se protiv M.K. podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo samovlašće.
Izuzeti su i sadržaji video nadzora na dvije lokacije na kojima su se dogodila dva sporna događaja i oni su uz krivičnu prijavu proslijeđeni tužiocu 25. avgusta. Zbog posjedovanja oružja koje je policija oduzela od M.K., ovom licu su izdati nalozi za novčanu kaznu u skladu sa Zakonom o oružju", navode iz UP.

U odnosu na navode u vezi štićene ličnosti a koji su se pojavili u medijima radi objektivnog informisanja javosti iz Uprave policije obavještavaju da se ta štićena ličnost u ovom ugostiteljskom objektu zadržala manje od 30 minuta i da je nakon toga otišla u drugi ugostiteljski objekat.

"U pratnji štićene ličnosti se nalazio samo jedan službenik Uprave policije koji za vrijeme boravka u ovom ugostiteljskom objektu nije zapazio nijednu incidentnu situaciju interesantnu za službu", zaključuje se u saopštenju.