08-08-2020

Kuč: DF i Demokrate po principu partijskog zapošljavanja angažovali 177 osoba u zgradi Opštine

"Kada su DF i Demokrate preuzeli Opštinu 2017. godine, zatekli su 324 radnika. U međuvremenu 50 radnika je uzelo otpremnine, što znači da bi u Opštini Budva nakon preuzimanja vlasti trebalo da zateknemo 274 radnika. Međutim, na današnji dan Opština ima 451 radnika", istakla je Snežana Kuč, kandidatkinja odborničke liste "Za Budvu! Za Crnu Goru! Milo Đukanović".Te podatke ona je iznijela da bi, kako je kazala, javnost dobila pravu sliku o tome ko politički zapošljava u Budvi.

"Dakle, DF i Demokrate su po principu partijskog zapošljavanja, za tri godine, angažovali 177 osoba samo u zgradi Opštine. Pored toga u budžetskoj stavci transferi povećan je iznos sa 5,5 miliona eura u 2016. godini, do nevjerovatnih 8,8 miliona u 2020 godini... Jedva čekamo da Tužilaštvo obavijesti javnost o saznanjima do kojih su došli, nakon izuzimanja kompletne dokumentacije o radu prethodne lokalne samouprave", naglasila je Kuč.

Podvukla je da će posebno biti zanimljivo kad nadležni organi počnu da ispituju koliko je kadrova DF-a i Demokrata zaposleno u javnim preduzećima gdje je osnivač Opština Budva.

"Tu se tek ne zna broja. Prema tome, koliko god se naša konkurencija trudila da zametne tragove svog minulog rada, mi smo tu da ih svaki put razobličimo i pokažemo njihovo pravo lice", zaključila je ona.