Radio Televizija Budva
Radio Televizija Budva Dobre vibracije sa pjene od mora
 
Najnovije
Sve vijesti
Sve vijesti

Kultura

19-09-2017

Budvanski bioskop - nekad i sad

Budva je nekada, u periodu procvata jugoslovenske kinematografije, bila centar filmske produkcije Crne Gore, zahvaljujući kultnoj ustanovi Zeta film, koji je proizveo preko devetstotina filmskih naslova za tržište bivše Jugoslavije.

18-09-2017

Održana promocije knjige Zorice Joksimović na engleskom jeziku

Pred mnogobrojnom budvanskom publikom u organizaciji Narodne biblioteke Budve, u petak veče je promovisana knjiga Zorice Joksimović “Od vode i kamena do priče i pričanja” koja je prvi put objavljena septembra 2015. godine, a sada u drugom izdanju, na engleskom jeziku čiji su izdavači Narodna biblioteka Budve i NVO Talas.

13-09-2017

Preko 10.000 ljudi vidjelo 36 programa

Uz moto „Za tri groša” na ovogodišnjem Grad teatru Budva, koji je održan u sjenci manjka sredstava i ogromnog minusa koji je prethodno rukovodstvo festivala ostavilo u kasi ove manifestacije, održano je 36 programa, koje su publika, građani i posjetioci Budve bili u prilici da prate od 5. jula do 1. septembra.

12-09-2017

Izložba slika i crteža Elene Šoljage u Petrovcu

Izložba slika i crteža „In the Space of Contrast Medium“ Elene Šoljage, biće otvorena sjutra, 13. septembra u 20 časova u Spomen domu "Crvena komuna" u Petrovcu. Izložbu će otvoriti dipl. ing. arh. Đorđe S. Gregović.

08-09-2017

Kiša premjestila Novi val u Modernu galeriju i Vihor bar

Pošto nijesu dobri vremenski uslovi da se planirani program održi ispred Jadranske straže i između crkava u Starom gradu, odlučili smo da večerašnji filmski segment festivala od 20 do 22 sata premjestimo u Modernu galeriju, a muzički dio u Vihor bar u Starom gradu, kazao je za Radio Budvu Novak Govedarica iz NVO Agora.

06-09-2017

Koncert klasične muzike večeras u Budvi

Gradjani Budve kao i turisti, moćiće da uživaju na večerašnjem koncertu klasične muzike u Starom gradu, koji organzuje Turistička organizacije opštine Budva.

01-09-2017

Najbolja predstava na Purgatorijama "Čuvari tvog poštenja"

Komad „Čuvari tvog poštenja“ Borisa Liješevića sa Večernje scene Gradskog pozorišta proglašen je za najbolju predstavu u cjelini na 12. Festivalu mediteranskog teatra – Purgatorije 2017. u Tivtu, dok je nagrada za glumačku bravuru pripala Dubravki Drakić za ulogu profesorice muzičkog vaspitanja.

01-09-2017

Modni performans Mire Odalović večeras u Budvi

Modna kreatorka Mira Odalović predstaviće večeras svoju novu kolekciju, inspirisanu geometrijskom apstrakcijom na zatvaranju izložbe Milije Belića u budvanskoj Modernoj galeriji.

29-08-2017

Ljetnja škola džeza u Petrovcu

JU Muzeji i galerije Budve u saradnji sa NVO „Urban Cult“ u prostorijama SD „Crvena komuna“ na prvom spratu, organizuje ljetnju školu džeza koju vodi profesor Šule Jovović.

23-08-2017

Zazvonilo zvono na crkvi svetog Đordja na Đurđevcu

Crkva svetog Đordja na Đurđevcu, u administrativnom sklopu manastira Stanjevići, koja je obnovljena i u kojoj je poslije 600 godina zazvonilo zvono biće osveštana 27. avgusta, rekao je član organizacionog odbora za obnovu crkve Rajko Kuzman, gostujući sa visokoprepodobnim igumanom Jefremom u programu Radio Budve.

22-08-2017

Kulturna manifestacija

U organizaciji Udruženja izdavača i knjižara Crne Gore i Narodne biblioteke Budva, od 23. do 28. avgusta, na platou izmedju crkava u Staron budvanskom gradu, biće održana kulturna manifestacja pod nazivom “ĆIRILICOM”, saopštilli su organizatori na današnjoj konferenciji za novinare u Biblioteci Budva.

22-08-2017

Održan okrugli sto Rječnik medija i kreativni čin

Okrugli sto na temu Rječnik medija i medijski čin, u organizaciji JU Narodne biblioteke Budva, održan je u petak, 18. avgusta na platou između Moderne galerije i Spomen doma Stefan M. Ljubiša u budvanskom Starom gradu.