Radio Televizija Budva
Radio Televizija Budva Dobre vibracije sa pjene od mora
 
Najnovije
Sve vijesti
Sve vijesti

Kultura

21-11-2017

Izložba Kulturni pejzaž budvanskog priobalja u okviru Svečane sjednice SO Budva

Dokumentarna izložba „Kulturni pejzaž budvanskog priobalja“, biće upriličena u hotelu „Budva“ povodom Svečane sjednice Skupštine opštine Budva, u srijedu, 22. novembra, u 11 časova, u organizaciji budvanske JU “Muzeji i galerije”. Izložba je dio kulturnog programa kojim se obilježava Dan opštine Budva.

21-11-2017

Potpisivanje protokola o saradnji tri biblioteke

Povodom obilježavanja Dana Opštine Budva u srijedu, 22. novembra u 17 sati biće potpisan protokol o saradnji tri biblioteke, tzv. “Tri B” i to između Univerzitetske biblioteke “Svetozar Marković” iz Beograda, Narodne i univerzitetske biblioteke iz Banja Luke i Narodne biblioteke Budve.

21-11-2017

Zapisi i pričanja Miroslava Luketića promovisani u Petrovcu

U nedjelju, 19.novembra u sklopu programa Dana Opštine Budva u Petrovcu je promovisana knjiga Miroslava Luketića Zapisi i pričanja. Organizator promocije, Narodna biblioteka Budve je ujedno i izdavač ove publikacije objavljene u avgustu ove godine povodom dvostrukog jubileja- devedesetog rođendana i šezdesetogodišnjice rada Miroslava Luketića. U Petrovcu su o knjizi govorili dr Predrag Zenović i mr Božena Jelušić.

19-11-2017

Krug mladih: Hoćemo kulturu, a ne reality

Promocija sedmog broja časopisa kao i portala "Krug mladih", biće održana danas, sa početkom u 20 časova, u novootvorenom Prostoru za mlade u Budvi, na prvom spratu u TQ Plaza.

12-11-2017

Predstavljen zbornik radova Začuh vilu u dubravu đe pjesan poje

U okviru programa posvećenih nematerijalnoj kulturnoj baštini zavičaja, sinoć je u budvasnkoj Modernoj galeriji, u pristutstvu izuzetno velikog broja posjetilaca, predstavljen zbornik radova o paštrovskoj i budvanskoj muzičkoj tradiciji „Začuh vilu u dubravu đe pjesan poje“.

04-11-2017

Kulturni pejzaž budvanskog priobalja

U galeriji "Marko K. Gregović" u Spomen domu "Crvena komuna" u Petrovcu (poslovna jedinica JU Muzeji i galerije Budve) posjetioci mogu da pogledaju dokumentarnu izložbu "Kulturni pejzaž budvanskog priobalja", čiji su autori dipl. ing. arh. Slobodan Bobo Mitrović iz Budve i dipl. arheolog i master menadžer u kulturi, Dušan Medin iz Petrovca.

03-11-2017

Veče mladih budvanskih pjesnika

Poetsko veče mladih stvaralaca iz Budve, biće održano večeras u Press centru hotela Tre Canne, sa početkom u 20. časova.

25-10-2017

Danas otvaranje izložbe slika Mila Milunovića i Petra Lubarde

Izložba slika Mila Milunovića (1897 – 1967) i Petra Lubarde (1907 – 1974) biće otvorena u srijedu, 25. septembra 2017. godine u 20 časova, u Modernoj galeriji u Starom gradu u Budvi, saopšteno je iz Javne ustanove (JU) Muzeji i galerije Budve.

29-09-2017

Mobilna književna rezidencija u Čelobrdu

U okviru 4. Mobilne književne rezidencije, koja je počela 25.septembra u selu Čelobrdo iznad Sv. Stefana, u subotu 30.septembra će pisci i rok muzičari iz bivše Jugoslavije nastupiti na neformalnoj književnoj večeri u klubu Evergreen u Starom gradu u Kotoru od 21 sat.