Radio Televizija Budva
Radio Televizija Budva Dobre vibracije sa pjene od mora
 
Najnovije
Sve vijesti
Sve vijesti

Kultura

14-08-2018

Predstava "Autobiografija“ Branislava Nušića večeras na sceni između crkava

Večeras nastavljamo da pratimo savremena rediteljska i dramaturška čitanja djela klasične drame i književnosti na XXXII festivalu "Grad teatar". Na sceni između crkava, sa početkom u 21 čas, ovoga puta biće izvedena predstava Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada "Autobiografija“ Branislava Nušića u režiji Predraga Štrpca.

14-08-2018

Otvorena izložba "Mali format – slike, crteži, objekti"

Izložba "Mali format – slike, crteži, objekti“ otvorena je u srijedu, 8. avgusta 2018. godine, u 21 čas na trgu ispred Ljubišinog spomen doma, uz mini koncert budvanskog ženskog benda „Strenger trio“, kojeg čine Sara Joković (vokal), Sara Vujačič (klavijatura) i Ksenija Gaković (gitara i vokal).

12-08-2018

Program Don Brankovih dana muzike završava se sjutra

Ovogodišnji program Don Brankovih dana muzike, kao i program KotorArta u cijelini zavšava se sjutra, na kotoskoj Pjaci od Kina, sa početkom u 21h. Koncept zatvaranja je u znaku ekologije, teme koja je bila dio programa Festivala.

09-08-2018

Večeras premijerno predstava "Krvave svadbe"

Sa početkom u 21 čas na sceni između crkava, biće premijerno izvedena predstava "Krvave svadbe" Federika Garsije Lorke u režiji Igora Vuka Torbice. 73. koprodukciju u svojoj tridesetdvogodišnjoj istoriji JU „Grad teatar“ radi sa Srpskim narodnim pozorištem iz Novoga Sada.

09-08-2018

U nedjelju prva podvodna izložba u Crnoj Gori

U akvatorijumu kotorskog zaliva, ispred Instituta za biologiju mora, u nedjelju 12. avgusta, biće organizovana prva podvodna izložba u Crnoj Gori. Izložba se organizuje u okviru Kotor Arta. Riječ je o izložbi pod nazivom "Živo more Crne Gore", autora Ivane Orlović Kranjc i Janeza Kranjca.

09-08-2018

Emir Kusturica & No Smoking Orchestra po prvi put u Crnoj Gori

Svjetski priznati reditelj, Emir Kusturica, nastupiće na ovogodišnjim KotorArt Don Brankovim danima muzike, kao muzičar. Sa svojim ansamblom The No Smoking Orchestra predstaviće se kotorskoj publici u petak, 10. avusta na Ljetnjoj pozornici, s početkom u 22 sata.

07-08-2018

Sjutra otvaranje izložbe "Mali format – slike, crteži, objekti"

Izložba "Mali format – slike, crteži, objekti", biće otvorena sjutra, od 21 čas, na trgu ispred Ljubišinog spomen doma, uz mini koncert budvanskog ženskog benda "Strenger trio", kojeg čine Sara Joković (vokal), Sara Vujačič (klavijatura) i Ksenija Gaković (gitara i vokal).

06-08-2018

Promocija desetog broja časopisa "Krug mladih" i okrugli sto

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana mladih, NVO „Sedma sila mladih“ u saradnji sa JU „Narodna biblioteka Budve“ i Kancelarijom za prevenciju bolesti zavisnosti i mlade Opštine Budva, organizuju promociju desetog broja časopisa „Krug mladih“ i okrugli sto „Mobilnost mladih u Crnoj Gori, izazovi i predsrasude“ , u utorak, 7. avgusta, sa početkom u 19 časova, u Omladinskom klubu Budva.

06-08-2018

Otvorena izložba "Morske priče"

U galeriji „Marko Krstov Gregović“ u Spomen domu „Crvena komuna“ (JU Muzeji i galerije Budve)sinoć je u Petrovcu, otvorena izložba „Morske priče“ Danijele Stanković Drobnjak iz Bara.