Radio Televizija Budva
Radio Televizija Budva Dobre vibracije sa pjene od mora
 
Najnovije
Sve vijesti
Sve vijesti

Kultura

20-04-2018

Noć knjige u Tivtu

Opština Tivat ove godine priključuje se manifestaciji „Noć knjige 2018”, koja se organizuje širom Crne Gore, petu godinu za redom i to u ponedjeljak 23. aprila, u organizaciji NVO „Kultura plus”.

19-04-2018

Knjiga Dušice Labović u Londonu

Crnogorska književnica Dušica Labović iz Budve predstaviće svoju knjigu “Tajna jednog mosta” (“Sekret of a bridge") britanskoj čitalaćkoj publici, 20. aprila u gradu Brajtonu, gdje će biti održano njeno književno veče.

18-04-2018

Promovisane priče "Iz dnevnika" Tanje Sekulić

Sinoć je u Narodnoj biblioteci Budve promovisana knjiga krtakih priča naslova “Iz dnevnika” spisateljice Tanje Sekulić. O knjizi su govorile budvanske spisateljice i umjetnice Sandra Đurbuzović i Stanka Stanojević, a odlomke iz priča je čitala književnica Katarina Sarić.

17-04-2018

Promocija knjige „Lotove žene“ Sanje Bauk

Sjutra, 18. aprila u okviru prjekta "Družimo se srijedom od 18" u prostoriji Organizacije žena Budve u TQ Plazi, biće promovisana knjiga prof. Sanje Bauk „Lotove žene“.

13-04-2018

"Ljepotica i Zvijer" večeras u Petrovcu

U „Crvenoj komuni“ u Petrovcu večeras, sa početkom od 19 časova, biće izvedena dječja predstava „Ljepotica i Zvijer“, koja je namijenjena djeci starijoj od 4 godine.

10-04-2018

"Ljepotica i Zvijer" u petak u Petrovcu

U petak 13. aprila u „Crvenoj komuni“ u Petrovcu, sa početkom od 19 časova, biće izvedena dječja predstava „Ljepotica i Zvijer“, koja je namijenjena djeci starijoj od 4 godine.

02-04-2018

Promocija knjige "Ispunio sam svoju sudbinu" u Narodnoj biblioteci Budve

U Narodnoj biblioteci Budve, u srijedu, 4.aprila sa početkom u 19 sati, biće promovisana knjiga razgovora sa Milošem Crnjanskim pod naslovom “Ispunio sam svoju sudbinu” koju je priredio Zoran Avramović, a objavilе izdavačkе kućе Obodsko slovo iz Podgorice i Štamar Makarije iz Beograda.

02-04-2018

Promocija romana za djecu Čudesni svijet puha Đorđa u Kotoru

Kulturni centar "Nikola Đurković" Kotor, Gradska biblioteka i čitaonica, povodom Svjetskog dana dječije knjige, organizuju u srijedu 4. aprila u Kinu „Boka“ sa početkom u 11 sati promociju ekološkog romana za djecu „Čudesni svijet puha Đorđa“ i edukativnu radionicu „Priroda, djeca, mašta – učimo uz puha Đorđa“ autora Žarka Vučinića.

29-03-2018

Ima li angažovane umjetnosti u CG …i zašto ne?

U subotu u 19 sati u budvanskoj Modernoj galeriji zakazana je javna diskusija pod nazivom "Ima li angažovane umjetnosti u CG... i zašto ne?", na kojoj će govoriti prof. dr Aleksandar Čilikov, prof. Siniša Jelušić, Tanja Markuš, likovna umjetnica, Zoran Živković, likovni umjetnik i režiser, Nikola Vučinić.

29-03-2018

Dječji festival: Danas o značaju drame u razvoju djeteta

Danas će, u okviru festivala Male morske pjesme i priče, od 16 do 18h, biti održana radionica crtanja, te radionica pisanja, koje će voditi likovni umjetnik Simon Vučković i dječiji pisac Jasminka Petrović. Od 19h biće priređen okrugli sto na temu "Značaj drame u razvoju djeteta" - program koji je namijenjen odraslima.

28-03-2018

„Lotove žene“ - prof. Sanja Bauk

Desetogodišnji istraživački rad i autobiografski zapisi Sanje Bauk iz Kotora, našli su se između korica knjige „Lotove žene“ koja je nedavno objavljena, sa ciljem da osvijetli ulogu žena u raznim religijama, uputi kritiku zloupotrebe savremenih medija i prenese iskustvena poimanja sa mnogobrojnih putovanja.

27-03-2018

Sjutra predavanje o muzikoterapiji

U prostorijama JU Muzeji i galerije sjutra, sa početkom u 15 časova, održaće se predvaanje "Muzikoterapija, moja potreba", koje organizuje NVO "Ars nova" iz Budve.