Radio Televizija Budva
Radio Televizija Budva Dobre vibracije sa pjene od mora
 
Najnovije
Sve vijesti
Sve vijesti

Kultura

18-06-2018

Izložba "Ikone iz riznica paštrovskih manastira“

U Spomen domu "Stefan Mitrov Ljubiša", u utorak, 19. juna od 20 časova biće otvorena dokumentarno-umjetnička izložba "Ikone iz riznica paštrovskih manastira“. Izložba se priređuje u okviru programa Ustanove koji se realizuje u okviru Evropske godine kulturne baštine (2018).

18-06-2018

Književno veče Nikole Nikolića

U organizaciji JU Narodne biblioteke Budve večeras, od 20h biće priređeno Književno veče Nikole Nikolića, autora iz Podgorice.

15-06-2018

Književno veče Nikole Nikolića

U organizaciji JU Narodne biblioteke Budve u ponedjeljak, 18. juna sa početkom u 20h biće priređeno Književno veče Nikole Nikolića, autora iz Podgorice.

12-06-2018

Izložba Teodore Stojanović u Modernoj galeriji

U organizaciji JU Muzeji i galerije Budve u srijedu, 13. juna, u 20 h, u prostoru Moderne galerije, u Starom gradu, biće otvorena izložba slika i crteža Teodore Stojanović, akademske slikarke iz Beograda.

12-06-2018

Predstavljanje romana “Veliki rat” Aleksandra Gatalice

JU Narodna biblioteka Budve i Odbor za proslavu jubileja stogodišnjice oslobođenja Budve u Prvom svjetskom ratu organizuju predstavljanje romana “Veliki rat” Aleksandra Gatalice, u četvrtak, 14. juna, sa početkom u 20h.

07-06-2018

Promocija knjige "KUBA, KASTRO I JA"

U petak, 8. juna u 20 sati, u press centru hotela TRE CANNE u Budvi, biće promovisana knjiga “KUBA, KASTRO I JA”, autora, NIKOLE VUJOŠEVIĆA iz Podgorice.

04-06-2018

Izložba slika Uroša Toškovića

U Spomen domu "Crvena komuna" u galeriji "Marko K. Gregović" u Petrovcu će sjutra, sa početkom u 20h biti otvorena izložba crteža Uroša Toškovića iz kolekcije galerije "Velimir A. Leković" iz Bara.

31-05-2018

Izložba Tijane Vujović "Šta leži ispod / What lies beneath"

Sjutra će u Spomen domu "Stefan Mitrov Ljubiša" u Starom gradu, biti otvorena izložba slika Tijane Vujović, umjetnice iz Podgorice. Izložba predstavlja izbor od 12 slika nastalih posljednjih godina u okviru ciklusa "Šta leži ispod / What lies beneath"

30-05-2018

Sećanje na maestra Dušana Mikovića

U subotu, 2. juna od 19 sati, u hotelu Maestral u Miločeru, biće organizovano predstavljanje knjige Maestro – Sjećanje na Dušana Mikovića, poznatog evropskog i svjetskog kuvara i nekadašnjeg šefa kuhinje u poznatom Gradu hotelu "Sveti Stefan".

30-05-2018

Birajmo šta gledamo

Promocija časopisa "Krug mladih" i okrugli sto na temu "Medijska pismenost u Crnoj Gori i kampanja Birajmo šta gledamo“ imali su za cilj da utiču na podizanje nivoa svijesti o važnosti medijskog opismenjavanja roditelja, staratelja i djece i o važnosti odabira medijskih sadržaja za djecu.

28-05-2018

Promocija zbornika dječijih radova "Naši pješčani zapisi"

U organizaciji JU Narodna biblioteka Budve i NVO Talas večeras će biti promovisan zbornik dječijih radova "Naši pješčani zapisi“, nastalih na radionicama kreativnog pisanja koje vode prof. Zorica Joksimović i nastavnica Sanja Pantović.

28-05-2018

"Art fiction" u Dukley galeriji

Dukley European Art Community organizuje izložbu "Art fiction" kreativne grupe Mir. Izložba će biti svečano otvorena u utorak, od 19 časova, u Dukley Art Gallery, u zgradi nadomak Staroga grada.

28-05-2018

Samostalna izložba Petra Pićana

U organizaciji Galerije Sv. Arhiđakon Stefan i NIP Art-press iz Budve, u utorak, 29. maja u 20 sati, u prostorima galerije u centru Budve, biće otvorena samostalna izložba slika Petra Pićana, pod nazivom "Ostrogu u pohode".

25-05-2018

Promocija zbornika dječijih radova "Naši pješčani zapisi"

U organizaciji JU Narodna biblioteka Budve i NVO Talas u ponedjeljak će biti promovisan zbornik dječijih radova "Naši pješčani zapisi“, nastalih na radionicama kreativnog pisanja koje vode prof. Zorica Joksimović i nastavnica Sanja Pantović.