Kultura

07-12-2018

Međunarodni projekat "Etno lab" u Petrovcu

U Petrovcu na Moru će se, od 10. do 16. decembra, realizovati međunarodno multidiciplinarno sistematsko terensko istraživanje i proučavanje muzičke i plesne tradicije i običaja Paštrovića, pod nazivom "Etno lab“.

04-12-2018

Večeras projekcija filma "Zmijska braća"

Projekcija filma "Zmijska braća" (Češka, 2015), održaće se večeras sa početkom u 19 časova u multimedijanoj sali Spomen doma "Crvena komuma" u Petrovcu.

30-11-2018

Duhovno kulturno veče "Samo nas ljubav može spasiti"

Kolo sestara eparhije paštrovske "Sveta Jelena Štiljanović" organizuje duhovno kulturno veče pod nazivom "Samo nas ljubav može spasiti". Veče se priređuje 8. decembra u 19 časova, u zgradi Akademije znanja.

29-11-2018

Otvoren Međunarodni multidisciplinarni naučni simpozijum “Antička Budva” i prateća dokumentarna izložba

U Modernoj galeriji “Jovo Ivanović” u Starom gradu, juče je otvoren Međunarodni multidisciplinarni naučni simpozijum “Antička Budva” i prateća dokumentarna izložba “Prvo otkriće antičkih nekropola u Budvi”, koji JU Muzeji i galerije organizuje povodom dva značajna jubileja – 80 godina od otkrića antičkih nekropola i 15 godina od osnivanja Muzeja grada Budve.

28-11-2018

Veče mladih pjesnika Budve

U orgasnizaciji NIP Art-press iz Budve, u petak, 30. novembra u 19 sati, u press centru budvanskog hotela Tre Canne, biće održano "Veče mladih pjesnika Budve".

24-11-2018

Večeras izložba "Ljubiša u Primorskim novinama"

Povodom obilježavanja Dana opštine Budva i 140. godina od smrti Stefana Mitrova Ljubiše, večeras u 18 časova u Spomen domu "Stefan Mitrov Ljubiša" u Starom gradu, biće otvorena izložba "Ljubiša u Primorskim novinama", autora Marijane Martinović i Đorđija Bata Boljevića.

23-11-2018

Sjutra izložba "Ljubiša u Primorskim novinama"

Povodom obilježavanja Dana opštine Budva i 140. godina od smrti Stefana Mitrova Ljubiše, sjutra u 18 časova u Spomen domu "Stefan Mitrov Ljubiša" u Starom gradu, biće otvorena izložba "Ljubiša u Primorskim novinama", autora Marijane Martinović i Đorđija Bata Boljevića.

22-11-2018

Otvorena izložba „Kamen u ogledalu mora“

U Spomen domu „Crvena komuna“ u Petrovcu 20.novembra sa početkom u 18h otvorena je izložba „Kamen u ogledalu mora“, nakon čega je usljedila promocija drugog izdanja zbornika radova o Kastelu i Lazaretu u Petrovcu, pod nazivom „Zidine nad nemirnim morem“ (urednici Dušan Medin i Goran Pajović, dipl. arheolozi).

22-11-2018

Večeras predstava „Scene iz bračnog života“

Povodom Dana opštine Budva, večeras i sjutra u organizaciji JU "Grad teatar", u "Crvenoj komuni" u Petrovcu sa početkom u 20h, biće premijerno izvedena predstava „Scene iz bračnog života“ po tekstu Ingmara Bergmana, a u režiji Ane Tomović.

22-11-2018

Književno veče "Ljubiša i krug književnika Budve"

Književnom večeri "Ljubiša i krug pisaca Budve" koja će biti upriličena u subotu, 24.novembra, Narodna biblioteka Budve završiće programe kojima je počev od 17.novembra obilježila ovogodišnji Dan opštine Budva.

21-11-2018

Predstava „Scene iz bračnog života“ u Petrovcu

Povodom Dana opštine Budva, 22. i 23. novembra, u organizaciji JU "Grad teatar", u "Crvenoj komuni" u Petrovcu sa početkom u 20h, biće premijerno izvedena predstava „Scene iz bračnog života“ po tekstu Ingmara Bergmana, a u režiji Ane Tomović. JU „Grad teatar“ ovu predstavu radi u saradnji sa producentskom kućom „Rad, red i disciplina“ iz Beograda.

21-11-2018

Promocija "Saglasija" Predraga Zenovića

Program obilježavanja Dana opštine Budva biće nastavljen u petak, 23. novembra sa početkom u 20h promocijom nove knjige iz edicije Narodne biblioteke Budve -"Saglasja – političko-filozofski ogledi" dr Predraga Zenovića.

21-11-2018

Odgođena promocija zbirke poezije Katarine Sarić

Promocija zbirke poezije Katarine Sarić "SvejAdno mi je i ostale dijagnoze socijale" čiji je izdavač Narodna biblioteka Budve, a koja je planirana za 20. novembar, zbog nevremena i nestanka struje odgođena je za četvrtak, 22. novembar u 19h.