11-09-2019

LDS Charities uručio vrijednu donaciju Crvenom krstu Budve

Organizacija LDS Charities je danas uručila vrijednu donaciju Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta Budva, u iznosu od 16.000 eura.

LDS Charities uručio vrijednu donaciju Crvenom krstu Budve | Radio Televizija Budva

U skladu sa prethodnim dogovorom, sredstva će biti namjenski utrošena za izgradnju pristupne rampe za osobe sa invaliditetom, kao i za adaptaciju dvije prostorije, u kojima će se održavati aktivnosti namijenjene ovoj kategoriji korisnika Crvenog krsta, ali i drugim korisnicima za koje se organizuje brojni edukativni i drugi sadržaji, saopšteno je iz OO Crvenog krsta Budva.

Ovom prilikom je, kako ističu u saopštenju, sekretarka Crvenog krsta Budva Milica Vučinić podsjetila da je ova donacija samo nastavak saradnje sa organizacijom LDS Charities, koja u višegodišnjem periodu obezbjeđuje invalidska kolica za one kojima su ona potrebna.

"Donacija kojom ste nas ovog puta podržali ide korak dalje. Omogućiće da svi oni uz pomoć tako neohodne rampe, koje fale na svakom koraku, a samim tim i izopštavaju te ljude, imaju pristup našim prostorijama. Na ovaj način napravićemo prvi korak ka njihovom vraćanju u društvene tokove. Ta prva rampa želimo da bude podsticaj ka pravljenju svih ostalih na svim značajnim i važnim mjestima koja treba da budu otvorena i dostupna", poručila je gospođa Vučinić i pozvala i druge donatore da budu vođeni primjerom ove organizacije.

Iz LDS Charities-a su poručili da im je drago što će na ovaj način unaprijediti kapacitete Crvenog krsta Budva da pružaju pomoć i podršku svojim korisnicima.

"Oni su u prethodnom periodu na sličan način pomogli i druge lokalne organizacije Crvenog krsta, a s tim aktivnostima će nastaviti i u budućem periodu, jer je zajednička misija obje organizacije da brinu o ljudima u stanju potrebe", navode u saopštenju.