20-02-2020

Ljubaznost i bonton preduslov za kvalitetan rad u ugostiteljstvu

Nevladino udruženje ugostitelja Budve apsolutno podržava i pozdravlja napore države i privatnog sektora, u poslovima dokvalifiacije i prekvalifikacije, naročito u sektoru turuzma i ugostiteljstva. Radnici koji završe edukaciju i prođu predviđeni kurs veoma često su nam dobrodošla radna snaga.

Ljubaznost i bonton  preduslov za kvalitetan rad u ugostiteljstvu | Radio Televizija Budva

Međutim, ono na šta bi oni skrenuli pažnju jeste da profesija npr. konobara nije samo puko poznavanje stranih jezika, menija i procesa pripreme jela u restoranu, ili koje se vino kombinuje uz koju hranu, već zahtjeva posebne sposobnosti kao što su ljubaznost, urednost, pravilno držanje tijela, strpljivost, kulturno
ophođenje...

"To je ono na čemu bi trebalo da se insistira i posebno obrati pažnja! Zapravo, to bi trebalo da bude osnova kursa, jer se sve ostalo nauči u praksi. Iako su za jedan restoran podjednako važni i kuvar, i barmen, i konobar – ipak gost najviše kontakata, nekada i jedini, ima s konobarom što je glavni utisak vedine ljudi kada se nađu na nekom mjestu, i to je ono što nas, pored dobro hrane, vrada u taj restoran" navodi se u saopštenju ovog nevladinog udruženja.