31-01-2018

LP napušta koaliciju u Budvi

Sjednica Predsjedništva Liberalne partije održana je sinoć u Podgorici, a na sjednici se analizirala aktuelna politička situacija u susret predsjedničkim izborima.

LP napušta koaliciju u Budvi | Radio Televizija Budva

"Bez obzira na nivo ustavnih ovlašćenja predsjednika države, zaključeno je da zbog specifičnog aktuelnog političkog ambijenta ovi izbori mogu imati značaj sličan onima iz oktobra 1997. kada se Crna Gora konačno vratila sebi i krenula putem obnove nezavisnosti, Evrope i NATO-a. Glavni odbor LP će uskoro donijeti odluku o načinu učešća na Predsjedničkim izborima, poštujući koalicioni Sporazum na državnom nivou", navodi se u saopštenju Liberalne partije.

Kako se ističe u saopštenju, predsjedništvo Liberalne partije preporučuje novom Opštinskom odboru Budva, koji će uskoro biti izabran i Glavnom odboru partije, donošenje odluke o raskidu koalicionog sporazuma u Budvi i napuštanju postizborne koalicije i aktuelne lokalne vlasti. Ocijenjeno je, nakon preispitivanja ovog sporazuma, da je ovakav savez, predvođen DF i Demokratama nanio veliku političku štetu Liberalnoj partiji i da je napuštanje koalicije u Budvi u najboljem interesu građana Opštine Budva u narednom periodu.

Predsjedništvo LP je podržalo aktuelno potpisivanje Peticije za preispitivanje svih nelegalnih upisa crkvene imovine u Crnoj Gori i njeno vraćanje u državno vlasništvo i državno dobro.

Pozvani su svi članovi i simpatizeri LP da podrže ovu inicijativu kao važno pitanje funkcionisanja pravne države i vladavine prava,čije rješavanje ulazi u novu fazu, zahvaljujući ogromnoj podršci crnogorskih građana i naše dijaspore, koji su je do sada podržali i potpisali.

Raspravljalo se i o nastupajućim lokalnim izborima koji će se održati u prvoj polovini ove godine i donijeta je odluka o učešću Liberalne partije na ovim izborima u svim Opštinama gdje LP ima razvijenu infrastrukturu i Odbore, a o načinu izlaska odlučivaće lokalni odbori i najviši organi partije, zaključuju iz Liberalne partije.