29-12-2017

Marković: Niko od nas nije za raspad koalicije

Predsjednik OO SNP-a u Budvi, Veselin Marković, bio je sinoć gost naše centralno informativne emisije "Polis". Nenad Pavićević je sa njim razgovarao o razlogu raskida koalicionog dogovora.

Marković: Niko od nas nije za raspad koalicije | Radio Televizija Budva

"Konkretni razlozi zašto smo izašli iz koalicije su ti što nisu ispunjene neke ključne stvari za koje nisu trebale finansijski izdaci lokalne saomouprave, a ticale su se smanjenje cijene vode, smeća, redukcije broja privremenih objekata..." naveo je Marković.

Kako kaže predsjenik OO SNP-a i podpredsjednik Opštine Budva, niko nije mogao biti zatečen njihovom odlukom, jer je OO SNP-a 17. decembra jednoglasno donio odluku o raskidu koalicionog dogovora. Rok važenja te odluke je odložen za deset dana, a s obzirom da koalicioni parteri u međuvremenu nisu ništa uradili da to promijene, odluka je stupila na snagu. On je dodao da to nije pojedinačna odluka, niti njegova, niti gospodina Pejovića, već je jednoglasno donešena u opštinskom odboru SNP-a.

"Ova odluka nije ništa drastično, nije nešto što bi trebalo da brine građane Budve. Suština ove odluke nije da se učini šteta koaliciji, već naprotiv, da podstakne koaliciju da što bolje funcioniše. Ono što bih posebno naglasio je da smo raskinuli koalicioni dogovor, ali da koalicija može i dalje funkcioniše i u budućnosti, ukoliko se dogovorimo, između ostalog, sa najbitnijim ljudima, gospodinom Krapovićem i gospodinom Carevićem." istiće Markovič.

"Ukoliko iz koalicije iskažu interes da kao koalicija opstanemo i izađu sa predloženim precizno definisanim osnovama, koje će jasno pokazati šta su odgovornosti i koje su vremenski rokovi za implementaciju određenih programskih stavova, nema nikakvih problema, da nakon dogovora koji mogu kratko trajati, prvi dan nakon Božiča potpišemo novi redefnisani sporazum i nastavimo da funkcionišemo kao zdrava koalicija. Očekujem da naši koalicioni parteri izađu sa predlozima za nastavak funkcionisanja koalicije, međutim ako se to ne desi, onda SNP ne preduzima odgovornost za raspad koalicije." kazao je Marković.

Suština ovog problema koji smo svjesno napravili je da ukoliko budemo radili na kvalitetan način, u narednoj godini bi mogli i da ispunimo obećano iz predizborne kampanje, s obzirom da smo uspješno prošli prvu turbulentnu godinu, zaključio je Marković.