21-11-2019

Medijski natpisi o partijskim i političkim motivima navodne odvojene proslave Dana opštine Budva netačni

Medijski natpisi o partijskim i političkim motivima navodne odvojene proslave Dana opštine Budva nisu tačni i imaju za cilj da bace sjenku na proslavu važnog istorijskog događaja i štete ugledu grada Budve, navodi se u reagovanju Službe predsjednika Opštine Budva Marka Carevića.

Medijski natpisi o partijskim i političkim motivima navodne odvojene proslave Dana opštine Budva  netačni | Radio Televizija Budva

Kako se ističe u saopštenju za javnost, organizacija večeri dobrodošlice, gdje je domaćin predsjednik Skupštine, i svečane večere, kada goste i zvanice iz cijelog regiona dočekuje predsjednik Opštine, bila je uobičajena praksa tokom svih prethodnih godina, kada se organizovao Dan Opštine.

"To najbolje potvrđuje činjenica da i u vrijeme kada su na čelu Opštine Budva i predsjednik i predsjednik Skupštine Opštine bili iz iste partije, ove večeri su se organizovale odvojeno, u okviru istog programa proslave. Dodajemo i to da Budva, u skladu sa svojim strateškim i razvojnim interesima, njeguje najbolje prijateljske odnose sa gradovima pobratima i da nečiji nedolazak, tačnije nemogućnost dolaska, nisu znak prekida pobratimske saradnje", kazali su iz Službe predsjednika Carevića, česitajući građankama i građanima Dan opštine Budva.

"Svim građankama i građanima Budve čestitamo 22. novembar - Dan opštine, uvjereni da su univerzalne i neprolazne vrijednosti ovog datuma najčvršći temelj daljeg razvoja naše opštine".