Radio Televizija Budva
Radio Televizija Budva Dobre vibracije sa pjene od mora
 
Najnovije
Sve vijesti
Sve vijesti
Društvo, 11-08-2017

Međunarodni dan mladih

Ministartsvo sporta čestita mladima Crne Gore 12. avgust, Međunarodni dan mladih.

Međunarodni dan mladih

Taj se datum više od deceniju obilježava širom svijeta kako bi i mladi odlučivali, slavili svoja postignuća, države prepoznale njihov potencijal, a donosiocma odluka skrenula pažnja na važna pitanja koja se tiču kvaliteta života mladih, koji sa druge strane svojim radom, znanjima, idejama i aktivnostima i sami doprinose boljem kvalitetu života zajednica u kojima žive.

"Uz zahvalnost svim subjektima omladinske politike koji se mnogobrojnim aktivnostima zalažu za bolji društveni položaj mladih, Ministarstvo sporta odlučno je da bude pouzdan i najvažniji partner mladima u Crnoj Gori. Zato u kontinuitetu unapređujemo njihov status i položaj, zajednički rješavajući teškoće sa kojima se suočavaju. Unapređujući omladinsku politiku, od samog osnivanja Ministarstva, promovišemo i razvijamo aktivizam mladih, pomažući im da budu aktivni gradjani, da učestvuju u odlučivanju, razvoju zajednice, kreiranju i sprovođenju javnih politika. Naši srednjoškolci i studenti, mladi naučnici, umjetnici i sportisti, društveno angažovani omladinski aktivisti i aktivistkinje...kao najveći potencijal Crne Gore imaju šansu, a Ministarstvo sporta će im pomoći da je iskoriste", navodi se u čestitci Ministarstva sporta.

Povodom Međunarodnog dana mladih, Ministarstvo sporta/Direktorat za mlade podržalo je niz aktivnosti crnogorskih omladinskih organizacija.

U okviru projekta Mladi – kompetentni za participaciju, ulcinjska NVO Novi Horizonti organizovaće prigodnu ceremoniju u Youth Corneru, gdje će se se okupiti mladi koji će uz predstavnike lokalne samouprave diskutovati o omladinskom aktivizmu, istorijatu tog datuma i planovima i programima kreiranim za mlade.

Uz podršku Ministarstva sporta Međunarodni dan mladih obilježiće i Omladinski centar u Podgorici. Debatom izmedju srednjoškolaca i studenata skrenuće pažnju društva na teškoće, kulturna i pravna pitanja omladine, na kreativnost učenika i studenata i razgovarati na temu razvoja obrazovnog sistema.

Podijeli ovaj članak

Imate komentar?