Radio Televizija Budva
Radio Televizija Budva Dobre vibracije sa pjene od mora
 
Najnovije
Sve vijesti
Sve vijesti
Sport, 11-05-2017

Memorijalni odbojkaški turnir Niko Zenović u MSC

IV Memorijalni odbojkaški turnir Niko Zenović biće održan od 12. do 14. maja 2017. godine u Mediteranskom sportskom centru u Budvi.

Memorijalni odbojkaški turnir Niko Zenović u MSC

Uticaj jednog od začetnika odbojke u Budvi nastavio je da živi kroz turnir koji je od prvog dana prevazišao domaće okvire i postao prava međunarodna sportska priča.

Prema riječima Radenka Marovića iz Organizacionog odbora, turnir je prilika da se vrati dug čovjeku koji je čitav život posvetio odbojci i bio jedan od osnivača odbojkaškog kluba Budvanska rivijera.

"Ovo je dobar uvod u turističku sezonu i lijepa manifestacija koja će okupiti sami krem odbojke bivše Jugoslavije. Na turniru će, između ostalih, biti bivši selektor reprezentacije Jugoslavije Zoran Gajić koji je bio i olimpijski prvak, zatim Ljubomir Travica jedan od najvećih jugoslovenskih igrača koji igra u Italiji. Turnir je prilika da se sjetimo čovjeka koji je obilježio jedan period jugoslovenske i budvanske odbojke", istakao je Marović za TV Budva.

Na turniru će, pored muških, učestvovati četiri ženske ekipe.

"Zadovoljstvo nam je organizovati sada već najbrojniji odbojkaški turnir veterana u bivšoj Jugoslaviji", kazao je Nemanja Zenović.

Takmičarski dio će trajati tri dana, a prve utakmice su na programu odmah u petak od 15 sati.

"Napravljene su dvije kategorije, stariji veterani 45+ i mlađi veterani 35+, a ženske ekipe su nazvane "vazda mlade veteranke"", objasnio je Zenović.

Svečano otvaranje turnira biće u petak u 18 sati u MSC.

Podijeli ovaj članak

Imate komentar?