07-07-2020

Milica Mitrović: Zahvaljujem se Radoviću i Careviću što su osvjetlali obraz Paštrovića i Grblja

Sekretarka MZ Sveti Stefan Milica Mitrović dala je podršku, kako je kazala, legalno izabranim predsjednicima SO Budva i Opštine Budva Krstu Radoviću i Marku Careviću. Zahvaljujem se Radoviću i Careviću što su osvjetlali obraz Paštrovića i Grblja, istakla je, pored ostalog Mitrović, u izjavi za javnost.


Izjavu prenosimo u cjelosti:

Kao legalno izabrani sekretar MZ Sveti Stefan izabrana od strane savjeta izglasanog na zboru u decembru 2019 godine, a prije svega kao mještanka Svetog Stefana želim da pružim podršku legalno izabranim predstavnicima SO Budva Krstu Radoviću i predsjedniku Opštine Budva Marku Careviću.

Izazvana reakcijom pojedinih medija koji svjesno danas "kidaju" izjavu predsjednika SO Radovića koji argumentovano tvrdi do kojeg stadijuma ide okupacija u našem gradu.

Prvi talas Covida proveli smo "dignutih rampa" dok drugi, iako bez turista, a za razliku od prvog talasa sada pod dirigentskom palicom Demokratske partije socijalista, mi mještani provodimo moljeći ono isto obezbjeđenje koje ujutru legitimiše zaposlene opštinare, da nas pusti da ispunjavamo ustavom garantovano pravo na slobodu kretanja, u ovom slučaju, plažama ispod naših kuća.

Ne mogu a da se ne osvrnem i na kasnije reagovanje gospodina Jelušića, direktora preduzeća poznatog u našim krajevima pod nazivom "morsko zlo". Činjenica je da je gospodin direktor za "dobrobit" naše MZ, koja zauzima najveću teritoriju Budvanske Rivijere, pored svih obećanja realizovao jedino betoniranje većeg dijela priobalja.

I da, tačno je da smo postigli dogovor oko proširenja i revitalizacije plaže u Pržnu ali mislim da smo već dosta godina na to čekali pa smo možda i zaslužili?!

S obzirom da je izborna godina, plaši me samo da i ovaj projekat ne ostane samo mrtvo slovo na papiru kao i projekat "Lungo mare". Ali ajde da budemo optimistični...

Na zvaničnom FB profilu MZ više puta smo javnost informisali o projektima koje smo poslednjih mjeseci uspješno realizovali uz pomoć Opštine Budva a kojih je trebalo biti još više obavještavamo javnost da je profil ugašen (iz nepoznatih razloga) ali da ćemo naći načina da naše mještane blagovremeno obavještavamo o svemu kada prođe ovaj "virus".

Zahvaljujem se Radoviću i Careviću što su osvjetlali obraz Paštrovića i Grblja i nama mlađima dali primjer kako samo sloga pobjeđuje!