20-02-2020

M:tel: Prekid signala RTV Budva nije naša odgovornost

Povodom sinoćnjeg saopštenja, koje je objavila TV Budva, a koje se odnosi na prekid emitovanja TV signala na M:tel kablovskoj mreži iz ovog kablovksog operatera žele da informišu javnost da nijesu odgovorni za prekid prenosa.

M:tel: Prekid signala RTV Budva nije naša odgovornost | Radio Televizija Budva

"Naime, čim smo uočili prekid emitovanja kanala, kontaktirali smo tehničku službu TV Budva u namjeri uspostave servisa i prevazilazenja nastale situacije. Ulazak u TV Budvu nam je omogućen tek nakon 22h, kada smo u najkraćem mogućem roku, shodno procedurama realizovali emitovanje kanala. Sinoćnim prekidom signala najveću štetu, pored gledalaca, koji su bili uskraćeni za praćenje TV sadržaja, trpi kompanija MTEL. Cilj kompanije MTEL je da korisnici imaju najkvalitetniji servis, po najpovoljnijim uslovima, na čemu ćemo i dalje insistirati" navodi se u saopštenju.

Tehnička služba kablovskog operatera M:tel, zatražila je pristup našim tehničkim prostorijama oko 22:30h, kako bi provjerili funkcionisanje njihove opreme koja je instalirana u Televiziji Budva, a signal je izgubljen u 19.:32h.

Nakon toga, tehničko lice iz M:tel-a, saopštilo je putem mejla u 23.13h, da je odrađen reset "switcha" i nakon toga kako je kazao TV servis se vratio.