Radio Televizija Budva
Radio Televizija Budva Dobre vibracije sa pjene od mora
 
Najnovije
Sve vijesti
Sve vijesti
Društvo, 08-06-2018

MUP poslao upozorenje nadležnim službama zbog najavljenog nevremena

Direktorat za vanredne situacije MUP-a poslao je upozorenje nadležnim službama da podignu nivo operativne spremnosti.

MUP poslao upozorenje nadležnim službama zbog najavljenog nevremena

“Najavljene meteorološke aktivnosti potencijano mogu dovesti do pojave kratkotrajno jake kiše, često sa gradom i naglim kratkotrajnim prilivom obilnije količine vode, te kratkotrajnih olujno-vrložnih vjetrova sa burnim atmosferskim električnim praženjenjima”, saopšteno je iz MUP-a.

Direktorat za vanredne situacije poslao je upozorenje nakon nakon najave Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore, u kome se navodi da se će tokom noći u petak na subotu, kao i u subotu ujutru i prijepodne, ciklonska aktivnost u južnom Jadranu usloviti loše vremenske prilike u našoj zemlji.

Poziv je poslat svim opštinama, Upravi policije, svim službama zaštite i spašavanja, Direkciji za saobraćaj, nacionalnim parkovima, Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, Elektroprivredi Crne Gore, Crnagoraputu, kao i Aerodromima Crne Gore, Aerodromu Podgorica i Aerodromu Tivat, te Upravi pomorske sigurnosti i Upravi za šume.

U pozivu je data detaljna informacija o očekivanoj meteorološkoj situaciji, a poslat je u skladu sa preventivnim aktivnostima koje se sprovode za slučaj vremenskih neprilika.

Podijeli ovaj članak

Imate komentar?