01-08-2020

Najveći svjetski lanac picerija stiže u region

Svjetski poznata kompanija Domino’s pica uskoro otvara vrata svoje prve poslovnice u Hrvatskoj, piše Poslovni.hr.

Najveći svjetski lanac picerija stiže u region | Radio Televizija Budva

Lokacija prve picerije je u Ulici Kneza Mislava preko puta hotela Šeraton u Zagrebu, a za dolazak globalnog lidera u dostavi pice, koji ima više od 16.300 poslovnica u više od 85 zemalja, zaslužna je firma Ol abaut pica (All about pizza).

Direktor firme Mihael Sviben i njegov poslovni partner Nils David Gornal na razvoju ovog poslovnog poduhvata rade već više od dvije godine. Tradicija ove američke kompanije seže od 1960. godine, a prva zagrebačka poslovnica počinje s radom od 27. jula.

U uređenju prostora od 300 kvadratnih metara učestvovali su lokalni umjetnici, a Sviben ističe kako su želeli da budu drugačiji, a istovremeno autohtoni i prikažu jedinstvenost Zagreba, penosi B92.

– Kao i svaki mladi preduzetnik, imam velike planove, no za početak ćemo se fokusirati na Zagreb. Domino’s je poznat po neverovatno brzoj dostavi, i da bismo to postigli, radimo sa malim zonama isporuke. Iz naše prve poslovnice dostavljaćemo samo u djelove Zagreba, tako da će fokus našeg prvog širenja biti Zagreb u cjelosti, ali planovi nakon toga su nam daleko veći – objašnjava Sviben.