25-04-2020

Nebojša Ćulafić (Jack Lupino): Autorske pjesme su u procesu kreiranja

Budvanska grupa "Jack Lupino" nastala je krajem 2016. godine na inicijativu klavijaturiste i pjevača Nebojše Ćulafića, koji izvjesno vrijeme nastupa pod tim pseudonimom. Od tada su imali zapažene klupske nastupe i svirke u Budvi, ali i drugim crnogorskim gradovima. Kako je Ćulafić istakao, uskoro je moguće prezentovanje autorskih pjesama.


Foto: Đurđica Knežević

Trenutnu postavu, pored njega, čine: basista Aleksandar Dragojević, bubnjar Željko Samardžić i gitarista Marko Đurišić.

"Nastali smo kao kaver bend, s tim što su autorske pjesme od starta u planu. U tom nekom periodu nastanka sam radio sa "Mazzom u Fugazzu" i "Goblin Zeppelin" - om pa zato se nisam mnogo bazirao ninakakav autorski rad. Repertoar se uglavnom bazira, kao i cijeli sound benda, na nekoj fuziji fanka, roka, bluza i elektronskog zvuka. Uglavnom smo zadovoljni sa reakcijom publike na gotovo svim nastupima", priča za naš portal frontmen grupe "Jack Lupino".

Što se tice autorskih pjesama, stvari se odvijaju u dobrom pravcu.

"Može se reći da situacija napreduje i da se može nešto uskoro očekivati. Dosta pjesama je paralelno u procesu kreiranja, ali još želim to da zaokružim", rekao je Ćulafić.


Ćulafić

Foto: Đurđica Knežević

Šira javnost imala je priliku da se sa dijelom njihovog repertoara upozna prošle godine u ovo vrijeme kada su nastupili u emisiji "Obrati pažnju" na Javnom servisu. Predstavili su se obradama Dina Dvornika i Bobija Vomaka, grupa "Leb i sol" i "Faith No More", ali i tradicionalnom numerom "Primorkinja konja jaše".

"Mogu reći da je bilo lijepo iskustvo i drago nam je što su ljudi malo više čuli za nas. Mislim da generalno postoji dobra uvertira za ono što slijedi", istakao je frontmen benda "Jack Lupino".



(yt/drazenbaukovic)

Tradicionalna paštrovska pjesma u modernom aranžmanu

U međuvremenu, sastav je napustio solo gitarista Miloš Nikčević, ali kako saznajemo od vođe, bend će sa njim nastaviti da sarađuje.

"Sa njim će biti snimljena jedna od obrada, ali i vjerovatno neke naše stvari. Sviraćemo zajedno i veće koncerte."

Onima koji prate muzičku scenu u Crnoj Gori, Ćulafić je ostao u sjećanju kao gitarista i vokal metal sastava "Goddamn" i "Goblin Zeppelin", kao i po angažmanu u grupi "Mazzom u fugazzu" u kojoj je svirao klavijaturu. Kao klavijaturista je svirao i sa bendom "Haze&Ash" koji radi na relaciji Budva-Beograd. Interesantnu saradnju ostvario je takođe sa niškim reperom Vukom Stojiljkovićem. Autor je gitarskih dionica za pjesmu koju je Stojiljković snimio u studiju "Radio Katakomba" u Budvi.



(yt/radiokatakomba)

Svestran u interesovanjima

A i ovih pandemijskih dana prirodno je posvećen muzici, te je sa kolegama učestvovao u interesantnom džem sešnu.



(yt/stefanvlaisavljevic)

Muzika jača od aktuelnih ograničenja

"Stefan Vlaisavljević je došao na ideju da odradimo online jamm pjesmu, pa se tako nekolicina nas dobacivala sa fajlom. Na kraju je završio kod mene i ja sam sve spojio", pojasnio je Ćulafić koji je prethodnih dana objavio zapaženu obradu pjesme kantri legende Džonija Keša.



(yt/jacklupino)

Prva obrada iz karantinske serije

Lidera "Jack Lupina" smo pitali i da nam preporuči pet odabranih muzičkih albuma, kako bismo karantinsko vrijeme i socijalnu distancu lakše prebrodili uz kvalitetan zvuk. To su, po njegovom izboru:

The Doors - The Soft Parade

Suicidal Tendencies - The Art Of Rebelion

Goblin Zeppelin - Burn Your Idol

Daft Punk - Random Access Memories

Mike Patton - Mondo Cane

Kako je Ćulafić zaključio, ovih dana na YouTube servisu možemo očekivati još akustičnih obrada. Nadamo se, naravno, i skorim autorskim kompozicijama "Jack Lupina", jer sastav koji je dobio ime po liku iz kultne video igre "Max Payne", i te kako ima šta da kaže.

M.S.