12-03-2018

Nedostatak kvoruma, odložena sjednica

Zbog nedostatka kvoruma odložena je 16. sjednica SO Budva.

Nedostatak kvoruma, odložena sjednica | Radio Televizija Budva

Na ovoj sjednici trebalo je, između ostalog, usvojiti Odluku o smanjenju cijene komunalnih usluga, Odluku o podsticajima i investiranju u razvoj poljoprivrede...

Nezavisni odbornik Stevan Džaković nije prisustvovao sjednici, a ranije je najavio odsustvo, iz porodičnih razloga.

Iako je u skupštinskoj sali bilo prisutno 16 odbornika vladajuće koalicije, i tri odbornika Crnogorske, odbornici Crnogorske nisu željeli da daju kvorum za održavanje sjednice.

Odbornica Crnogorske, Anđela Ivanović navela je da je ta partija odlučila da neće davati kvorum ovoj vlasti. Ona je istakla da vlast mora da pokaže građanima Budve da može samostalno da donese odluke i da krivicu za nedonošenje odluka ne svaljuje na njih.

Predsjednik Skupštine Đorđije Vujović kazao je da je Džaković najavio svoje odsustvo ranije, zbog porođaja supruge, pa nije bio u mogućnosti da prisustvuje sjednici, dodavši da nije bilo političkih osnova za bojkot. Vujović je najavio održavanje sjednice do kraja mjeseca.

Predsjednik opštine Budva, Dragan Krapović kazao je da je prošle godine održano 15 sjednica, a da ove godine još nije bio sjednice, te da to nije dobro za odvijanje procesa rešavanja problema u Budvi. Krapović je naveo da će zbog neodržavanja sjednice ispaštati samo građani i privreda, jer, kako je naveo, sve što se prolongira ima svoje posledice. On ističe da građani i privreda sami mogu vidjeti ko ima kakav odnos, i da na osnovu toga sami zaključe i donosu svoje odluke.

Odbornik Demokrata, Mijomir Pejović naveo je da je neodgovoran odnos onih koji se nisu pojavili danas na sjednici, jer je jedna od tačaka bila odluka o smanjenju cijene smeća. On je kazao da oni koji se nisu pojavili time nanose direktnu štetu građanima i privredi.

Novi datum održavanja 16. sjednice biće naknadno određen.