19-09-2020

Nije bilo pokušaja otmice djeteta u Budvi

Budvanska policija, postupajući po prijavi, utvrdila je da se u tom gradu nije desio pokušaj otmice desetogodišnje djevojčice, saopšteno je iz Uprave policije.

Nije bilo pokušaja otmice djeteta u Budvi | Radio Televizija Budva

Iz policije su kazali da im je u srijedu prijavljeno da je nepoznati muškarac, u naselju Golubovina, nasilno odveo desetogodišnju djevojčicu u ulaz, koji se nalazi nedaleko od tog naselja, nakon čega se ona istrgla i pobjegla.

„Događaj policiji je prijavila srodnica djevojčice. Na izuzetom video materijalu nije registrovan prijavljeni događaj“, navodi se u saopštenju.

Iz policije su rekli da im je majka djevojčice saopštila da je potupno sigurna da niko nije pokušao da otme djevojčicu, već da je to bio plod njene mašte iz straha od kašnjenja kući.

„O događaju je obavješten Centar za socijalni rad i oni su prisustvovali prikupljanju obavještenja od desetogodišnje djevojčice“, kaže se u saopštenju.

Iz policije su rekli da je obavješten i nadležni državni tužilac.

„Takođe, policija je predložila formiranje multidisciplinarnog tijela kojem bi u prisustvu staratelja djevojčica opisala događaja“, navodi se u saopštenju.