29-06-2020

Njemci na odmoru u domovini: Plaže na Baltičkom moru prepune

Pojedine njemačke plaže na Baltičkom moru tokom vikenda bile su toliko pune da više niko nije mogao da uđe. Mjesta na moru bilježe nalet turista, koji su odlučili da odmor provedu u domovini.


Foto: AP

Kako piše Dojče vele, mjesta na moru bilježe nalet turista, koji su odlučili da odmor provedu u domovini.

Sunčani vikend se poklopio sa početkom ljetnjeg školskog raspusta u šest njemačkih pokrajina, ali kancelarka Angela Merkel traži da se virus i dalje shvati ozbiljno.

U subotu je lijepo vrijeme privuklo toliko turista na plaže Baltičkog mora, da su pojedina mjesta, poput Sarbojca i Hafkruga, objavila da su plaže popunjene do posljednjeg mjesta.

Broj posjetilaca je ograničen zbog pravila odstojanja.

"Gosti koji dolaze upućuju se da prođu kroz naše mjesto", saopštila je Betina Sefer, gradonačelnica Sarbojca, gradića 15-ak kilometara sjeverno od Libeka.

Tokom vikenda su bile pune i plaže i parkinzi, te su u mjesto mogli da uđu samo lokalci i turisti sa rezervacijama u hotelima i apartmanima.

Čak i tamo gdje ima mesta na plažama Baltičkog i Sjevernog mora, pojedini turisti uopšte nisu mogli da dođu.

Naime, niz pokrajina je donio uredbe da građani iz okruga, posebno pogođenih korona virusom, mogu da odsjednu u hotelima jedino ako imaju svjež negativni nalaz na korona virus.

Tim mjerama posljednjih dana pogođeno je više od 600.000 ljudi iz Gitersloha i Varendorfa, dva okruga sa zapada zemlje, nakon što je klanica "Tenis" postala novo žarište.

Opasnost ni izbliza nije prošla, upozorila je kancelarka Angela Merkel u subotu.

"Shvatite ovo ozbiljno, jer jeste ozbiljno", poručila je ona građanima.Izvor: Tanjug/DW/Novosti.rs