13-08-2020

Novak Đoković potvrdio da dolazi u Njujork: Nije bilo lako da odlučim

Organizatori američkog Grend slema prije desetak dana, kada je Rafael Nadal objavio da će preskočiti put u Ameriku, objavili su da je Đoković na listi učesnika

Novak Đoković potvrdio da dolazi u Njujork: Nije bilo lako da odlučim | Radio Televizija Budva

Foto: AFP

Novak Đoković je potvrdIo - prvi igrač svijeta dolazi u Njujork, na US open i Sinsinati Masters.

"Drago mi je što mogu da potvrdim da ću se takmičiti na Western & Southern Open-u i US Open-u ove godine. Nije mi bilo lako da donesem odluku, pogotovo uzimajući u obzir sve prepreke i izazove, ali radujem se što ću moći ponovo da se takmičim na teniskom terenu", napisao je Đoković na Instagramu.

Nešto ranije vijest da će Đoković doputovati u SAD objavio je Njujork tajms.

Organizatori američkog Grend slema prije desetak dana, kada je Rafael Nadal objavio da će preskočiti put u Ameriku, objavili su da je Đoković na listi učesnika.

Srpski teniser se do danas nije oglašavao po tom pitanju, mada je tokom priprema u Marbelji minulih dana trenirao na tvrdoj podlozi, što je znak da se sprema za US open.

US open počinje 31. avgusta u specifičnim uslovima i jakim zdravstvenim mjerama.

Jedan od uslova koji je Đoković, kao i ostali igrači, postavio za dolazak u SAD jeste taj da se ukine obavezni 14-dnevni karantin po povratku u Evropu, kako bi teniseri mogli da igraju na Mastersu u Rimu, kao i Rolan Garosu.

U međuvremenu je otkazan madridski Masters, zbog širenja virusa u Španiji.


Izvor: Vijesti