Radio Televizija Budva
Radio Televizija Budva Dobre vibracije sa pjene od mora
 
Najnovije
Sve vijesti
Sve vijesti
Ekonomija, 28-04-2017

O najnovijim dostignućima u elektroenergetici

Najnovija tehnička znanja i iskustva iz oblasti proizvodnje, prenosa i potrošnje električne energije, telekomunikacione opreme i informacionih sistema biće predstavljena na petom Savjetovanju Crnogorskog nacionalnog komiteta Međunarodnog savjeta za velike električne mreže (CG KO CIGRE).

O najnovijim dostignućima u elektroenergetici

Savjetovanje će, kako je najavljeno iz Crnogorskog nacionalnog komiteta CIGRE, biti održano od 9. do 12. maja u Bečićima.

„Savjetovanje ima za cilj da se, kroz radne sesije 15 studijskih komiteta, stručnoj javnosti predstave najnovija tehnička znanja i iskustva iz oblasti proizvodnje, prenosa i potrošnje električne energije, telekomunikacione opreme i informacionih sistema“, piše se u saopštenju.

Organizatori očekuju, kako se navodi, da će na petom Savjetovanju CG KO CIGRE učestvovati više od 200 naučnih i stručnih radnika i poslovnih ljudi iz Crne Gore i zemalja okruženja, koji će dati svoj puni doprinos rješavanju odnosne problematike.

„Kako je Crnogorski komitet CIGRE član Regionalne konferencije zemalja centralne i jugoistočne Evrope – SEERC, gosti Savjetovanja će biti i predstavnici zemalja članica. Poruka ovog Savjetovanja biće sadržana kroz zaključke okruglog stola „Obnovljivi izvori energije“ posmatrano kroz prizmu budućnosti elektroenergetike u Crnoj Gori“, navodi se u saopštenju.

CIGRE – Međunarodno vijeće za velike električne mreže je jedna od vodećih međunarodnih organizacijakoja se bavi tehničkim, ekonomskim, organizacionim i regulatornim aspektima elektroenergetskih sistema.

Podijeli ovaj članak

Imate komentar?