Radio Televizija Budva
Radio Televizija Budva Dobre vibracije sa pjene od mora
 
Najnovije
Sve vijesti
Sve vijesti
Društvo, 04-10-2017

Od petka zahlađenje: Za vikend na sjeveru snijeg

Suvo i toplo vrijeme za ovo doba godine zadržaće se do petka, kada nas, kazao je Dnevnim novinama meteorolog Dušan Pavićević, očekuje postepena destabilizacija vremena sa kišom i ponekim pljuskom, a od subote na sjeveru i snijegom u najvišim predjelima.

Od petka zahlađenje: Za vikend na sjeveru snijeg

Prema trenutnom prognostičkom materijalu, još danas i sjutra će u Crnoj Gori biti suvo vrijeme sa sunčanim intervalima i jutarnjim temperaturama do 15 i dnevnim do 25 stepeni Celzijusa.

“U petak će biti oblačno sa mjestimičnom kišom i ponekim pljuskom i pad temperature osjetnijim na sjeveru nego na jugu. U subotu će na sjeveru kiša preći u susnježicu, pa čak i u snijeg, pa će se i neki vrhovi zabjeljeti. Vjetar će skrenuti na sjeverni smjer”, kazao je Pavićević i dodao da snijeg početkom oktobra u najvišim predjelima nije ništa neobično.

U subotu će na sjeveru, kao na primjer na Žabljaku, kako je kazao, temperatura jedva preći nulu, ali će u kontinentalnim predjelima i na Primorju taj pad biti blaži pa će temperatura biti niža za pet – šest stepeni, a na sjeveru 10 – 15 stepeni.

Podijeli ovaj članak

Imate komentar?