10-07-2018

OO DPS Budva: Nečasna ponuda budvanske koalicije

Poziv koji su, kako navode iz budvanskog DPS-a, stranke raspale budvanske koalicije, uputile Crnogorskoj predstavlja klasičan primjer političke korupcije, ali i očajnički potez onih koji po svaku cijenu žele da zadrže svoje privilegije.

OO DPS Budva: Nečasna ponuda budvanske koalicije | Radio Televizija Budva

"Oni kojima se nečasna politička trgovina redovno priviđa u tuđem dvorištu, bez imalo skrupula upravo ovim nemoralnim činom pokušavaju da se zadrže još koji mjesec na vlasti u Budvi", navodi se u saopštenju DPS-a Budva.

"Ovakve i slične ponude nekoliko puta smo odbijali, svjesni da opstanak na vlasti onih koje će Budvani pamtiti po nesposobnosti, neprincipijelnosti , korupciji, rođačkom zapošljavanju ali i najgorim uvredama koje su jedni o drugima iznosili, ništa dobro neće donijeti ovom gradu. Ovakav nemoralni aranžman samo bi produžio agoniju ove opštine i zato smo ga sa indignacijom svaki put odbacivali.

Posebno je apsurdno da se ova nečasna ponuda servira političkom subjektu čije su čelnike, isti ovi što traže slamsku spasa, do skoro nazivali - udbašima. Takođe, samo prije mesec dana ovu budvansku vlast funkcioneri Crnogorske karakterisali su kao “nesrećni konglomerat” koji je Budvu potpuno unazadio, “neprirodnu koaliciju koja je masovno partijski i politički zapošljavala”, a za Bečićeve Demokrate tvrdili da su rasijali podjele i završili u kaljuzi „prepunoj mržnje i uvreda”. Zbog svega navedenog: pokušaja očigledne političke korupcije, ali i niza uvreda koje su međusobno jedni o drugima izgovarali, iznenađuje razumijevanje na koje ova nečasna ponuda nailazi u redovima Crnogorske", ističe se u saopštenju.

Eventualnim prihvatanjem ove ponude Crnogorska bi, kako smatra DPS, sasvim izvjesno, politički presudila sama sebi i postala dio ovog gubitničkog društva.

DPS smatra da principijelnim odnosom koji imamo prema ovom, ali i svim ostalim političkim pitanjima, činimo ono što je u najboljem interesu građana.

"Naša, ali i sve ostale političke partije, imaće priliku da na sljedećim izborima čuju stav birača o politici koju su zastupali u prethodnom periodu. Strah od izbora koji je prisutan kod raspale budvanske koalicije, najbolji je dokaz njihovih katastrofalnih učinaka i predstavlja pokušaj odlaganja kazne koja neminovno slijedi od strane građana budvanske opštine", zaključuje se u saopštenju.