29-09-2019

OO DPS Budva: Noćne more Purka Ivančevića

Demokratska partija socijalista iz Budve reagovala je na današnju izjavu Dragana Purka Ivančevića iz Crnogorske.

OO DPS Budva: Noćne more Purka Ivančevića | Radio Televizija Budva

"Imajući u vidu sadržaj izjave gospodina Purka Ivančevića, čini nam se, kao da se probudio iz nekog sna, i onda se u takvom stanju obratio medijima. Ne znamo da li je u pitanju noćna mora, zbog izdajstva svih principa koje je do prije godinu i po zagovarao ili samo demonstracija političkog licemjerja?!

Prošto je nevjerovatno čitati saopštenje nekoga čiji odbornici u Budvi drže na vlasti ljude koji su upravo organizatori jučerašnjeg skupa u Grblju. Koliko je nemoralno reći da učesnici skupa u Grblju “ne znaju geografiju i istoriju”, kada imamo u vidu da to izgovara neko ko je namjerno sve što je znao zaboravio, a sve falsifikate istorije podržao, zarad mrvica vlasti koje su mu ponuđene.

Sigurno je da se učesnici skupa ne razumiju u geografiju i istoriju, ali je takođe činjenica da se Ivančević ne razumije u finansije, pošto se upravo iz kase Opštine u kojoj je njegova partija na vlasti, ovaj skup finansira. Tamo gdje su nešto mogli reći, u opštinskom parlamentu, njegovi odbornici su kao zaliveni ovo prećutali", navode u saopštenju.

Kako dalje kažu, nespretan i bezobrazan pokušaj Ivančevića da odgovornost sa lokalnog prebaci na državni nivo prikaz je licimjernosti profiterske grupe pod imenom "Crnogorska".

"Ne govorite o nekakvoj privremenoj vlasti, jer ste svjesni da kad ova vlast završi svoju igru zajedno sa vašom veselom družinom idete u opoziciju!

I dok njegov rent-a-lider Pavićević po Herceg Novom učestvuje na sastancima OO Demokrata Herceg Novi, drugi njegovi "saborci" obilaze upravo skup u Grblju koji Ivančević javno kritikuje. Imajuću u vidu aktuelne političke prilike, ne vjerujemo da je Ivančević baš toliko neinformisan.

Prije će biti da su tačne glasine, da mu je njegov rent- a - predsjednik Pavićević okrenuo leđa i da se u Crnogorskoj više pita Bečić nego Ivančević. To je logična posljedica eksperimenta sa Pavićevićem, koji je i u Srbiji istu stvar uradio: okrenuo leđa onome koji ga je politički stvorio?!

Što se Ivančevića tiče, mogao bi, umjesto bombastičnih izjava, da na primjer, zahtjeva od Opštine Budva, svojih koalicionih partnera, da objave izvještaj o finansiranju ovog skupa, i da vidimo koliko novca građana je otišlo na organizovanje. Ukoliko to ne učini, ovaj njegov današnji medijski istup, biće samo nova kockica u mozaiku političkog licemjerja", navode iz DPS-a.