06-11-2019

Opasnost za priobalje Skadarskog jezera i rijeke Bojane

Direktorat za vanredne situacije upozorio je danas da je, zbog najavljenih obilnih padavina u Albaniji, moguće usložnjavanje situacije u dijelu priobalja Skadarskog jezera i rijeke Bojane.


Foto: MUP/(Mina)


Prethodnih dana i danas su na području Crne Gore registrovane velike količine padavina koje pričinjavaju određene probleme. Naročito je kritično na području opština Nikšić i Kolašin, što je dovelo do ugrožavanja stambenih i poslovnih objekata i drugih materijalnih dobara, saopšteno je iz Direktorata za vanredne situacije.

"Situacija na ugroženim područjima zahtijeva višednevni neprestani rad pripadnika službi zaštite i spašavanja, komunalnih i drugih službi u jedinicama lokalne samouprave", navodi se u saopštenju.

"Shodno stalnoj komunikaciji sa kolegama iz Albanije i najavama da će u narednih 48 sati na području te države, čije vode gravitiraju u slivu rijeke Bojane doći do velikih kišnih padavina, potencijalno je moguće usložnjavanje situacije u dijelu priobalja Skadarskog jezera i rijeke Bojane", dodaju u saopštenju.

Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova apeluje na građane da usklade svoje aktivnosti sa meteorološkom situacijom, kao i da se pridržavaju uputstava koje dobijaju od nadležnih državnih i opštinskih organa.