29-06-2020

Opština i dalje zatvorena za građane, Carević i Radović danas otvaraju put

Novinarske ekipe i građani nezadovoljni novonastalom situacijom u budvanskoj Opštini i jutros su se okupili ispred zgrade lokalne samouprave. Nešto prije 8h u zgradu je ušla Anđela Ivanović, koju je nova većina izabrala za predsjednicu SO Budva. Na ulazu Opštine svoje pravo da uđu na svoja radna mjesta zatražili su i predsjednik Opštine Budva Marko Carević i predsjednik SO Budva Krsto Radović, kojima je obezbjeđenje dostavilo na uvid rješenje o njihovom razrješenju sa dužnosti, koje prema njihovim riječima nije validno jer nema pečat.


Predsjednik SO Budva, Krsto Radović napomenuo je da je sramota što se funkcionerima ali i građinama ne dozvoljava ulaz u zgradu, te okupljene građane koji ovih dana moraju u Opštinu radi obavljanja dužnosti propisanih zakonom uputio na stanicu Policije.

Radović: "Pošto je Opština uhapšena, policijska stanica je od danas Opština, te vas sve upućujem da pođete tamo."

"Zoran Vučinić je od danas Predsjednik opštine, a Slobo Kovačević Skupštine", kazao je Radović.Šef kabineta predsjednika Carevića, Nikola Jovanović obraćajući se narodu još jednom je napomenuo da su oni jedina legitimno izabrana vlast te da će nastaviti da obavljaju svoje dužnosti.

Jovanović: "U 10h otvorićemo put u Dubovici, koji je zamislite ironiju napravljen za policiju", kazao je.

Kako saznajemo ulaz u zgradu Opštine građanima će biti onemogućen do daljnjeg, a postoje spekulacije da će se rad sa strankama u Opštini obavljati online putem.