18-11-2013

Organizacija žena Budve u Sarajevu

Organizacija žena Budve gostuje u Sarajevu 19. novembra u kongresnoj sali Holiday Inn-a u 17:20h sa postavkom: Budvanski gostinski sto – Paštrovski običaji i kuhinja.

Organizacija žena Budve u Sarajevu | Radio Televizija Budva

Nakon uspostavljene saradnje sa ženskim NVO gradova pobratima Budve, nakon Ohrida i Novog Sada, sa ovim projektom OŽB započinje saradnju sa NVO “Ljubiteljke prirode” iz Opštine Stari grad Sarajevo.

International Sarajevo Gastronomy Festival “Bosanski Dukat” 2013 održava se u Sarajevu, u hotelu Holiday Inn u periodu od 19. do 22. novembra 2013. godine.

Manifestacija se sastoji od međunarodnog takmičenja profesionalnih kuvara, međunarodnog takmičenja barmena, predavanja, radionica i prezentacija.

U dijelu prezentacija Organizacija žena Budve će se predstaviti sa postavkom: Budvanski gostinski sto – Paštrovski običaji i kuhinja.

Projekat se sastoji od prezentovanja Paštrovskog stola sa eksponatima starim i više od 100 godina, sa kompletnim posuđem, svijećnjacima, salvetama i obaveznim gastro specijalitetima ovog kraja: ruštule, patišpanj, rožada, fugača, sirnica, sok od šipka, vino, masline i maslinovo ulje, pomorandže i slično, Svaki detalj ima simboliku u gostoprimstvu ovog kraja.

Organizator 2. International Sarajevo Gastronomy Festival “Bosanski Dukat” 2013. je Udruženje gastronoma “Gastro kutak”. U takmičarskom dijelu predstaviće se reprezentacija Udruženja šefova kuhinja Crne Gore.