Radio Televizija Budva
Radio Televizija Budva Dobre vibracije sa pjene od mora
 
Najnovije
Sve vijesti
Sve vijesti
Društvo, 18-05-2017

Otvaranje Muzeja korupcije

Nakon jučerašnjeg performansa nazvanog Prijestonica antikorupcije ispred zgrade Opštine Budva, danas u 13 sati, slijedi „otvaranje“ izložbe eksponata Muzeja korupcije koji će biti postavljeni na bilbordu u centru Budve (kod semafora, na raskrsnici prema Kotoru)i na Vidikovcu.

Otvaranje Muzeja korupcije

U narednom periodu u Budvi će se svake sedmice na tom mjestu izlagati novi eksponati Muzeja korupcije.

Na javni poziv, koji su uputila udruženja „Za druga“ iz Petrovca i „Agora“ iz Budve, pristiglo je preko 20 radova vizuelnih umjetnika iz Crne Gore.

Žiri u sastavu - Mirela Čormaković, istoričarka umjetnosti (Budva), Goran Denić, umjetnički direktor MK (Beograd) i Nikola Simanić, profesor na Fakultetu vizuelnih umjetnosti (FVU) u Podgorici - odabrao je 10 radova koji će biti predstavljeni na bilbordu u centru Budve, počev od 18. maja kada se obilježava svjetski Dan muzeja.

Izborom deset umjetničkih radova, vizuelnih rješenja na temu korupcije, nastavljeno je konstituisanje Muzeja Korupcije (MK), regionalnog programa koji je u toku u Crnoj Gori.

Svi pristigli radovi činiće postavku Muzeja Korupcije, zajedno sa prilozima pojedinaca, nevladinih udruženja i antikoruptivnih državnih tijela, kojima je takođe poslat poziv da dostave recentne eksponate za virtuelni muzej -www.muzejkorupcije.org.

Projekat MUZEJ KORUPCIJE realizuje NVO Za druga u saradnji sa NVO Agora, a podržao ga je Centar za građansko obrazovanje kroz program “Misli lokalno – djeluj lokalno! – Borba protiv korupcije na lokalnom nivou”, koji CGO vodi sa partnerima NVO Bonum, NVO Inkubator i NVO CIN, a finansira ga Evropska unija.

Podijeli ovaj članak

Imate komentar?