Radio Televizija Budva
Radio Televizija Budva Dobre vibracije sa pjene od mora
 
Najnovije
Sve vijesti
Sve vijesti
Politika, 15-05-2017

Pejović: Za šetalište Petrovac posebna soba i kustos u Muzeju krađe DPS-a

"Kada jednog dana bude otvoren Muzej krađe DPS-a, potpuno sam siguran da će slučaj Šetališta Petrovac imati svoju zasebnu sobu i svog posebnog kustosa", istakao je potpredsjednik Demokrata, poslanik u Skupštini Crne Gore i odbornik u Skupštini opštine Budva ukazujući na višemilionske slučajeve zloupotrebe DPS vlasti u Budvi.

Pejović: Za šetalište Petrovac posebna soba i kustos u Muzeju krađe DPS-a

Pejović je naglasio da je još 2011.godine, kao odbornik u SO Budva, pozvao tadašnju državnu tužiteljku Ranku Čarapić da hitno procesuira odgovorne za isisavanje novca preko projekta Šetalište Petrovac.

„ U odgovoru je jasno naznačeno da je javni toalet plaćen 278.345 eura, a cjelokupni posao sa početnih 2 miliona, dodatnim aneksima dostigao cifru od preko 8,5 miliona evra“, kazao je Pejović.

Prema njegovim riječima, nije mu preostalo ništa drugo već da još jednom pozove specijalnog tužioca, Milivoja Katnića, da hitno procesuira odgovorne.

„Novac ovoga puta ne treba da ide u državni budžet, kao što je to bilo u ranijim slučajevima sa budvanskom organizovanom kriminalnom grupom, već da bude vraćen u budžet Opštine Budva, odakle je i uzet. Posebno indikativna stvar u cijelom slučaju je politička podrška predsjednika Crne Gore, Filipa Vujanovića, koji je u svojoj predizbornoj kampanji 2013. obišao neizgrađeno i još uvijek nezavršeno šetalište i time dao poseban pečat na ovako teške mahinacije i zloupotrebe“, istakao je Pejović.

Pejović se osvrnuo i na slučaj privatizacije hotela Avala.

„Pored opšte poznatih činjenica da je taj hotel prodat za 3,2 miliona eura, iako samo zemljište na kojem se nalazi vrijedi nekoliko puta više, novo svjetlo na cijeli slučaj bacio je iskaz jednog od suvlasnika kompanije Beppler & Jackobson, Igora Lazurenka, koji je, svjedočeći na londonskom sudu pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću, do detalja opisao čitav tok ove namještene privatizacije“, kazao je Pejović.

Pejović je još jednom pozivao specijalnog državnog tužioca Milovoja Katnića da da odgovor javnosti, šta je pokrenuo u konkretnom slučaju.

„Da li je saslušao tadašnjeg predsjednika OO DPS-a Budva i direktora Budvanske rivijere, za kojeg je Lazurenko tvrdio da mu je došapnuo koja cijena bi bila zadovoljavajuća za Budvansku rivijeru, koja je tada bila vlasnik hotela", naglasio je Pejović.

Podijeli ovaj članak

Imate komentar?