17-12-2019

Plamenac: Manje tužbenih zahtjeva u odnosu na prethodne godine

U Sekretarijatu za zaštitu imovine zadovoljni su učinkom rada u 2019. godini s obzirom na činjenicu da je mali broj zaposlenih koji vrše obradu velikog broja predmeta. Evidentna je i tendencija pada tužbenih zahtjeva u odnosu na prethodne godine.

Plamenac: Manje tužbenih zahtjeva u odnosu na prethodne godine | Radio Televizija Budva

Obrada podataka o broju predmeta u kojima su fizička i pravna lica tužila opštinu Budva je u toku i ta informacija biće poznata početkom naredne godine. Preliminarno se može reći da je manji broj predmeta u odnosu na ranije godine, kazao je za TV Budva sekretar Sekreterijata Nikola Plamenac.

Između ostalog je naveo da ima dosta kompleksnijih predmeta koji se sporo rješavaju dok se ostali sprovode uspješno ustaljenim mehanizmom.

Opština Budva je na osnovu pojedinih predmeta u riziku da pretrpi finansijsku štetu većih razmjera, sa čim je javnost već upoznata a riječ je o njemačkoj kompanija WTE za prečišćavanje otpadnih voda.

Od stranih državljana najčešće Rusi podnose tužbene zahtjeve protiv opštine BUdva dok su rijetki predmeti u kojimaje lokalna samouprava ona strana koja tuži.

Opširnije u prilogu Jasne Marković: