03-12-2019

Plato ispod Pošte biće uređen do početka ljetnje sezone

Uređenje platoa na šetalištu ispod Pošte trebalo bi da bude završeno do početka ljetnje turističke sezone. Opština Budva i Morsko dobro će zajedničkim snagama urediti ovaj pojas na kojem se planira park sa igralištem i mjestom za kućne ljubimce.

Plato ispod Pošte biće uređen do početka ljetnje sezone | Radio Televizija Budva

Krajem oktobra su uklonjeni i poslednji ostaci nekadašnjih diskoteka i lokala na Lokaciji duž šetališta ispod Pošte.

Javno preduzeće za upravljanjem Morskim dobrom upravlja ovim prostorom i gostujući u emisiji Dijalog Predrag Jelušić direktor pomenutog preduzeća, najavio je dugoročne i kratkoročne planove koji se tiču i ove lokacije. Dugoročni plan je da se uđe u realizaciju projekta izgradnje moderne pješačke staze u dužini od 5 km kojom bi i ova zona bila obuhvaćena.


Prema njegovim riječima uskoro će biti raspisan Međunarodni konkurs na kojem se očekuju rješenja ozbiljnih projektantskih biroa iz inostranstva a koji imaju iskustva za rad u mediteranskim zemljama. Ta investicija promjeniće turističkui ponudu Budve tvrdi Jelušić.

Kratkoročni plan uređenja ove zone realizovaće se do proljeća. Na sastanku Jelušića sa predsjednikom Opštine Markom Carevićem gdje je tema za istim stolom bila i zona morskog dobra dogovoreno je da Opština finansijski pomogne uređenje ovog prostora. Kako je Jelušić naveo u emisiji Dijalog ovaj plato će biti hortikulturno i parkovski uređen sa igralištem za najmlađe i mjestom za kućne ljubimce.

Svi poslovi biće završeni do početka ljetnje turističke sezone.

Opširnije u prilogu Jasne Marković: