18-08-2019

Počeo projekat "Probaj domaće iz Crne Gore" u Petrovcu

Klaster Probaj domaće realizuje projekat Probaj domaće iz Crne Gore u popularnim turističkim centrima u Budvi, Baru, Petrovcu, Tivtu, Virpazaru i Rijeci Crnojevića.

Počeo projekat

Projekat će trajati tokom cijelog ljeta, a juče je počeo u Petrovcu, i trajaće do utorka, 20. avgusta.

“Projekat se sprovodi uz podršku Ministarstva održivog razvoja i turizma, u okviru Programa podsticajnih mjera u oblasti turizma za ovu i narednu godinu”, navodi se u saopštenju.

Projekat Probaj domaće iz Crne Gore, kako su objasnili, zamišljen je kao promotivna, marketinška, medijska i sajamska kampanja koja će članovima klstera Probaj domaće i drugim poljoprivrednim proizvođačima, kao i vlasnicima etno sela, omogućiti da prošire tržište svojih proizvoda i usluga na turiste koji tokom ljeta posjećuju Crnu Goru.

„Projekat će im takođe omogućiti da uspostave direktan kontakt i dogovore plasman svojih proizvoda sa predstavnicima turističke privrede Crne Gore (HORECA), kao i da povećanju konkurentnost tradicionalnih proizvoda na domaćem tržištu“, dodaje se u saopštenju.

Pored susreta proizvođača i turista, biće organizovani direktni kontakti proizvođača i predstavnika turističke privrede i ugostitelja, kako bi se domaći proizvodi našli u njihovoj ponudi.

MINA-BUSINESS