30-08-2014

Poetsko veče Dragane Tripković u Budvi

Promocija knjige poezije Dragane Tripković „Stihovi od pijeska“ (u izdanju OKF Cetinje) biće održana u subotu u 20:30h, ispred Spomen doma “Stefan Mitrov Ljubiša” u budvanskom Starom gradu.

Poetsko veče Dragane Tripković u Budvi | Radio Televizija Budva

Jedna od najtalentovanijih pjesnikinja Crne Gore govoriće o svojoj novoj zbirci pjesama, poeziji uopšte, nagrađivanim kratkim pričama, pozivu dramaturškinje te poziciji člana vrlo aktivne alternativne teatarske skupine.

Moderator večeri je Novak Govedarica, ispred NVO Agora, koja i organizuje ovo književno veče, uz podršku JU “Muzeji i galerija” Budva a pod pokroviteljstvom Opštine Budva.

Dragana Tripković rođena je 1984. godine na Cetinju, gdje je završila dramaturgiju na Fakultetu dramskih umjetnosti. Objavila je zbirke poezije: „Prevarena duša“, „Ljubav je kad odeš“, „Pjesme“ i “Stihovi od pijeska”, a pjesme su joj prevedene na engleski, ruski, poljski, italijanski, njemački, letonski i albanski jezik. Saradnica je brojnih književnih časopisa u zemlji i inostranstvu. Objavila je drame „Biljke za kraj“ i „Smjena“ (potonja je izvedena u okviru alternativnog pozorišnog projekta „19. decembar – dan poslije“). Koautorka je aktuelnog dramskog komada „Poglavlja 23 i 24“ i jedan od osnivača Alternativne Teatarske Aktivne Kompanije (ATAK).

Dvije godine zaredom dobitnica je međunarodne nagrade fondacije „Ana Lind“ za kratku priču.