25-09-2019

Pojačajte Wi-Fi signal u kući

Postoji nekoliko trikova koje možete da upotrijebite za jačanje signala, pogotovo ako opcija fizičkog preseljenja rutera nije moguća.

Pojačajte Wi-Fi signal u kući | Radio Televizija Budva

Podignite ruter na veću visinu

Nemojte ruter držati na podu, već ga podignite na visinu od barem metar, što je visina prosječnog stola, ili više. Ako možete, postavite ga na zid u visini ili iznad visine vrata.

Provjerite da li imate neželjene goste na mreži

Da li je vaša mreža zaštićena od neželjenih gostiju? Ako nije, možda neko od komšija koristi vašu otvorenu mrežu, što automatski usporava vaš internet. Najjednostavnije rješenje je da zaključate mrežu.

rovjerite da li neki od uređaja koristi velike količine prenosa podataka

Virusi i malware na pametnim telefonima i računarima mogu da uspore sam uređaj, ali i neovlašćeno skidaju i šalju velike količine podataka putem interneta. Zato treba redovno ažurirati operativne sisteme i aplikacije na uređajima, što uključuje i pametne televizore i druge uređaje koji koriste Wi-Fi.

Investirajte u pojačivač signala

Ponekad svi prethodni saveti nisu dovoljni i jednostavno ćete morati da investirate u pojačivač signala. Na tržištu ih ima mnoštvo, a prilikom kupovine važno je provjeriti da li su kompatibilni s vašim ruterom.