Radio Televizija Budva
Radio Televizija Budva Dobre vibracije sa pjene od mora
 
Najnovije
Sve vijesti
Sve vijesti

Politika

29-05-2017

Ivančević: Vrijeme je za demokratsku izgradnju Crne Gore

Sada kada je i formalno okončan prijem Crne Gore u NATO alijansu i time udaren najznačajniji pečat na crnogorsku nezavisnost, pravo je vrijeme da se okrenemo samima sebi i učinimo sve da Crnu Goru učinimo boljim mjestom za život nego što ona danas jeste, ocijenio je predsjednik Crnogorske Dragan Purko Ivančević.

20-05-2017

Kompletirano novo rukovodstvo SD Budva

Opštinski odbor Socijaldemokrata Budve je na svojoj prvoj redovnoj sjednici novog saziva 11. maja, na predlog predsjednika OO SD Budva Petra Ivkovića, jednoglasno izabrao članove predsjedništva, potpredsjednike i sekretara OO SD Budva.

20-05-2017

Čučka: Preispitaćemo svoje buduće učešće u gradskom parlamentu

"Mi iz Crnogorske podsjećamo aktuelnu koalicionu vlast u Budvi da je sjutra, u nedjelju, najznačajniji datum u novijoj crnogorskoj istoriji jer je 11 godina od dana kada je Crna Gora na veličanstvenom referendumu 2006. godine obnovila svoju nezavisnost i uspostavila puni međunarodni subjektivitet", piše u saopštenju predsjednika OO Crnogorske Budva Miodraga Čučke.

15-05-2017

Pejović: Za šetalište Petrovac posebna soba i kustos u Muzeju krađe DPS-a

"Kada jednog dana bude otvoren Muzej krađe DPS-a, potpuno sam siguran da će slučaj Šetališta Petrovac imati svoju zasebnu sobu i svog posebnog kustosa", istakao je potpredsjednik Demokrata, poslanik u Skupštini Crne Gore i odbornik u Skupštini opštine Budva ukazujući na višemilionske slučajeve zloupotrebe DPS vlasti u Budvi.

14-05-2017

Medical konferencija u Bečićima

Ministar zdravlja dr Kenan Hrapović otvoriće u ponedjeljak, 15.maja, u 20 sati u hotelu Mediteran četvrtu Medical konferenciju na temu Aktuelnosti u medicini, farmaciji i zdravstvu.

13-05-2017

Vujanović: Ulaskom u NATO Crna Gora bliža EU

Region treba da se drži zajedno, a svakoj zemlji treba ostaviti pravo da bira sopstvenu budućnost, poručeno je sa predsjedničkog panela poslednjeg dana To Be Secure (2BS) Foruma.

12-05-2017

Marković: Crna Gora za najviše pet godina u EU

Predsjednik Vlade Duško Marković kazao je danas na međunarodnoj konferenciji To Be Secure u Budvi da kraj Hladnog rada i intenziviranje procesa ujedinjenja Evrope nije donio prestanak opasnosti od ratova već da je Evroatlantski prostor suočen je s novim prijetnjama i izazovima i da je, pogotovo u takvim okolnostima NATO najbolji bezbjednosni okvir, a za Crnu Goru i veća šansa za ekonomski napredak.

11-05-2017

DPS: Pravno nasilje se nastavlja

Odbornički klub DPS-a oglasio, se nakon završetka 8. sjednice SO Budva, saopštenjem u koje je navedeno da su „iz sjednice u sjednicu, svjedoci konstantnih pravnih mahinacija kojima se služi nova vladajuća koalicija“.

04-05-2017

Održan zajednički sastanak predsjednika Opština Budva i Kotor

U Kotoru je danas, na zajedničkom sastanku predstavnika lokalnih uprava Budve i Kotora, postignuta saglasnost o pokretanju inicijative za formiranje Zajednice bokeljskih opština koja bi kao regionalno tijelo štitila zajedničke interese Boke i Budve.

04-05-2017

Odgovor Krapovića budvanskom DPS-u: Tragikomedija iz nadrealizma

"Budvanski DPS, bar ovaj njegov dio koji još uvijek nije osumnjičen, okrivljen ili osuđen, posljednjim saopštenjem za javnost, osim što nastavlja sa praksom iznošenja neistina, priznao je da im fali bar malo smisla za humor njegovog šefa i šefa ovog dijela koji je iza brave. Samo, za razliku od osnivača DPS-a i čovjeka koji joj je dao ime, Svetozara Marovića, koji je uveseljavao publiku na svojim političkim kabareima dok je pljačkao građane, ovi više nisu u prilici to da čine i Demokrate im to ne dozvoljavaju, pa su veoma nervozni. I neka su", piše u odgovoru predsjednika OO Demokrata Budve Dragana Krapovića na današnje saopštenje OO DPS Budva.

01-05-2017

Stvoriti ambijent gdje je zadovoljstvo biti zaposlen

“Polazeći od činjenice da je u Crnoj Gori izuzetno težak materijalno – socijalni položaj zaposlenih i građana, ove godine 1. maj - Međunarodni praznik rada, obilježavamo još uvijek u sjenci ekonomske krize koja je ostavila ogromne posledice na zaposlene i građane”, saopštava u Prmomajskom proglasu Samostalni Sindikat informatvne, grafičke i izdavačke djelatnosti (SSIGID) pri Savezu Sindikata Crne Gore.

29-04-2017

Petar Ivković na čelu OO SD Budva

Socijaldemokrate Budve su danas održale redovnu izbornu Konvenciju na kojoj je izabran novi opštinski odbor koji broj 35 članova, dok je za predsjednika odbora izabran Petar Ivković.

28-04-2017

2BS Forum u Budvi: Definisanje i redefinisanje odnosa SAD-NATO-Rusija

"Fokus ovogodišnjeg To Be Secure Foruma (2BS Foruma) koji će od 11. do 13. maja biti održan u hotelu Splendid, biće na definisanju i redefinisanju odnosa na liniji SAD-NATO-Rusija. S tim u vezi dodatni akcenat će biti na uticaju koji će ti globalni odnosi imati na region, a samim tim i na Crnu Goru", najavljuju organizatori.