06-07-2014

Postavljena skulptura vajara Rajka Sušića

Monumentalna kameno-metalna skulptura „Lasta“, poznatog nikšićkog akademskog vajara Rajka Sušića, koja je u orgaizaciji NIP ART-PRESS iz Budve i kompanije Budvaska rivijera, proteklih mjesec dana nastala u okviru vajarske kolonije u Turističkom naselju Slovenska plaža u Budvi, „sletjela“ je ispred hotela „Kastel lastva“ u Petrovcu, gdje će trajno krasiti ovaj predivan prostor, saopštio je u ime oranizatora, novinar i publicista Ranko Pavićević.

Postavljena skulptura vajara Rajka Sušića | Radio Televizija Budva

"Ova lijepa Sušićeva skulptura kazao je on, predstavlja simbol dolaska i odlaska gostiju, a postavljena je ispred rekonstruisanog hotela „Kastel lastva“, povodom obilježavanja četrdesetogodišnjice njegovog rada. Skulptura je visoka preko dva meta i teška oko 1.200 kilograma i odlično se ulopila u ambijent perovačkoh hotela, koji će nakon rekonsrukcije, za neki dan primiti i prve turiste iz svijeta", kazao je Pavićević.

"Zadovoljan sam izgledom skulpture u prostoru, kao i radom u okviru Vajarske kolonije sa kolegom Markom Petrovćem Njegošem i oranizacijom projekta od srane Ranka Pavićevića u Budvi, kazao je autor skulpture, vajar Rajko Sušić. Skulptura „Lasta“ koja pedstavlja vjesnika proljeća uoči početka turističke sezone kada gosti dlaze i jesenjeg odlaska sa obale, kada turiisti pakuju kofere za odlazak, izazvala je prilikom postavljajanja, velku pažnju gradjana i gostiju u Petrovcu, što me jako raduje", kazao je pored ostalog vajar Sušić.