23-06-2016

Potpredsjednica Opštine učestvovala na Evropskom forumu žena

Potpredsjednica Opštine Budva, Suzana Pribilović, učestvovala je na Evropskom forumu žena „Evropske perspektive – Bez šminke“ koji je održan 22. juna u Herceg Novom u organizaciji hercegnovske Opštine.

Potpredsjednica Opštine učestvovala na Evropskom forumu žena | Radio Televizija Budva

Potpredsjednica je u okviru sesije „Razvoj grada“ održala izlaganje na temu razvoj opštine Budve predstavivši istorijski kontekst i procese razvoja Budve u prošlosti, ukazala na savremene tendencije razvoja grada, kao i na aktivnosti koje je neophodno realizovati u narednom periodu.

Evropski forum žena, koji su otvorile predsjednica Opštine Herceg Novi Nataša Aćimović i predsjednica Žena demohrišćanske partije Njemačke Doris Pak, imao je za cilj da se kroz prezentacije i diskusije osvijetle važniji aspekti u vezi socijalne, političke, ekonomske i kulturne perspektive u regionu i Evropi. Forum je bio jedinstvena šansa za susret i razmjenu iskustava i ideja o budućnosti, iniciran sa idejom da se otvori mjesto za susret i razgovor sa ženema iz evropske politike, gradskih uprava, nevladinog sektora, oblasti ženskih prava, biznisa, kulture, umjetnosti... Na Forumu su uzele učešća i gradonačilnice nekoliko evropskih gradova, a bio je priređen i bogat kulturni program.