03-06-2020

Prava Budva: Nijedan glas razuma ne može da dozove pameti Džakovića

Povodom aktuelnih deševanja na sjednici SO Budva na kojoj se raspravlja o smjeni šefa lokalnog parlamenta Krsta Radovića, saopštenjem za javnost se obratio Jovan Radonjić, član IO Prave Budva.

Prava Budva: Nijedan glas razuma ne može da dozove pameti Džakovića | Radio Televizija Budva

Saopštenje prenosimo integralno.

"Pokušao sam da snimim suočavanje opozicionog aktiviste Vasilija Miličkovića, koji je prepoznat u crnogorskoj javnosti kao borac za otvorene liste i koji je godinama unazad zajednički istupao sa Stevanom Džakovićem u pravcu borbe za izmjenu crnogorskog izbornog zakonodavstva u tom dijelu.

Čovjek je iz Podgorice došao nadajući se da će moći da utiče na još uvijek nezavisnog odbornika Stevana Džakovića da spasi izbornu volju građana Budve i vrati mandat partiji koji ga je kandidovao na mjesto lokalnog odbornika.

Međutim, čim se nezavisni odbornik Džaković približavao montažno/demontažnom objektu u kom se održava sjednica za razrješenje predsjednika SO Budva Krsta Radovića, policijski inspektor Milojica Džarić me odgurnuo s riječima da prekinem snimanje, što se čuje na snimku.

Čim nas je Stevan Džaković sa specijalcima koji ga obezbjeđuju prošao, navedeni inspektor se udaljio.

Iz svega viđenog formuliše se zaključak da više nijedan glas razuma ne može da dozove pameti Džakovića i da je definitivno odlučio da pređe na stranu Crnogorske, koja je iznevjerila koalicioni sporazum nekoliko mjeseci pred redovan termin lokalnih izbora, a pred početak turističke sezone, iz razloga što je kvazinezavisni odbornik već dogovorio pružanje podrške DPS-u i njegovim prirepcima koji žele da zauzmu pozicije vlasti u gradu", kazao je Jovan Radonjić, član IO Prave Budva.