22-10-2019

Prava Crna Gora Budva: Zbog građana Budve puna podrška Careviću i opštinskom rukovodstvu

Saopštenjem se oglasila Prava Crna Gora Budva, u kojem navodi, da se rješavanje problema urbanističkog uništavanja Budve ne može rješavati pojedinačnim, ishitrenim i usko partijskim interesima.

Prava Crna Gora Budva: Zbog građana Budve puna podrška Careviću i opštinskom rukovodstvu | Radio Televizija Budva

Saopštenje, koje potpisuje
predsjednik Inicijativnog odbora Prave Crne Gore u Budvi Aleksandar Franeta, prenosimo u cjelosti:

Održana je sjednica Skupštine Opštine Budva koja je najavljivana kao istorijska, odlučujuća, izuzetno značajna po opstanak vlasti u ovoj opštini po obračunu sa građevinskom mafijom i slično.

Ovako bombastične najave i kvalifikacije davane su sjednici Skupštine, koja je održana 21.10.2019. godine zbog razmatranja tački dnevnog reda kojima se predlagalo stavljanje van snage dva detaljna urbanistička plana.

Rezultati su polovični:

- DUP Petrovac je stavljen van snage;
- DUP Bečići je ostao i dalje na snazi.

Međutim, rješenja za problem urbanističkog uništavanja Budve nisu tako jednostavna, jer se devastacija prostora Budve ne događa slučajno, već je to osmišljen i dobro organizovan projekat koji je zakonski potkrijepljen (centralizacija nadležnosti) i politički podržan kroz partijsku infrastrukturu vladajuće partije u Crnoj Gori.

Po mišljenju Prave Crne Gore ovaj problem se ne može rešavati pojedinačnim, ishitrenim i usko partijskim interesima, već to mora biti dobro osmišljen i više resorno usmjeren projekat.

Nije bilo ni političkih lomova, koalicija na vlasti i dalje funkcioniše, i ako bi Pravoj Crnoj Gori najviše odgovarali vanredni izbori u Opštini Budva.

Zbog građana Budve pružićemo punu podršku predsjedniku Opštine Budva Marku - Batu Careviću i svim drugim političkim subjektima u osmišljavanju projekta "Spašavanje Opštine Budva od urbanističkog haosa".