01-02-2020

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević, poziva sve građane na moleban

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević, poziva sve građane na moleban i litiju koji će se održati u sjutra, 2. februara u Crkvi Svete Trojice u budvanskom Starom gradu sa početkom u 18h."Mnogobrojno prisustvo građana Budve i širom Crne Gore na dosadašnjim sabiranjima najbolja su potvrda da je zakon kojim se ugrožavaju vjerska prava pripadnika Srpske Pravoslavne Crkve u Crnoj Gori neodrživ zbog čega ga treba poništiti i kroz dijalog, puno uvažavanje i poštovanje svih vjerskih zajednica pristupiti regulisanju međusobnih prava i obaveza, u skladu sa praksom savremenog svijeta.

Nakon veličanstvene Svetosavske akademije koja je održana po prvi put u Budvi, ubijeđen sam da smo ostali na putu svetosavlja i još jednom dokazali da poštujemo svoje pretke i svoju tradiciju, a da smo generacijama koje dolaze pokazali put koji je ispravan, pravedan i istinit.

Samo poštujući sebe možemo poštovati i uvažavati druge. Nakon molebana i ovog puta ćemo se u litiji uputiti ulicama našeg grada kako bi svi zajedno pokazali da smo odlučni da ostvarimo naša prava i zaštitimo naše svetinje", navodi se u saopštenju.