16-05-2016

Preliminarni nalaz obdukcije pokazuje da je uzrok smrti utopljenje

Jutros je u prostorijama Kliničnog centra Crne Gore u Podgorici, na Odjeljenju za sudsku patologiju, izvršeno prepoznavanje beživotnog tijela koje je sinoć pronađeno na ušu Morače u Skadarsko jezero. Na žalost radi se o Ognjenu Rakočeviću (11) iz Podgorice, kojeg su roditelji prepoznali.

Preliminarni nalaz obdukcije pokazuje da je uzrok smrti utopljenje | Radio Televizija Budva

"Jutros je takođe, po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, obavljena obdukcija tijela. Shodno saznanjima koje posjedujemo preliminarni nalaz obdukcije je pokazao da je uzrok smrti utopljenje, da na tijelu nema tragova nasilja, te da je tijelo u vodi bilo od 10 do 14 dana što odgovara vremenu Ognjenovog nestanka.

Ognjenovo udaljenje od kuće je, podsjećamo, prijavljeno 04. maja 2016. godine, od kada su policijski službenici, zajedno sa pripadnicima drugih organa i institucija kao i građanima, tragali za njim.

Dežurna služba Centra bezbjednosti Podgorica je sinoć oko 20,00 časova obaviještena da je na ušću rijeke Morača u Skadarsko jezero, u mjestu Manastirski Vrbiš, pronađeno beživotno tijelo. Na lice mjesta su, odmah po obavještenju, upućeni pripadnici nadležnih službi. Nakon službenih mjera i radnji, tijelo je sinoć transportovano na Odjeljenje za sudsku patologiju Kliničkog centra gdje su jutros izvršene radnja prepoznavanja i obdukcija", navodi se u saopštenju.