03-07-2020

Primarni cilj zdravlje građana

Potrebno je preduzeti sve neophodne mjere u cilju potpune kontrole širenja korona virusa, konstatovano je na sjednici Savjeta za odbranu i bezbjednost, kojom je predsjedavao predsjednik Crne Gore Milo Đukanović. Savjet je zaključio i da je primarni cilj zdravlje građana.

Primarni cilj zdravlje građana | Radio Televizija Budva

Đukanović predsjedavao (Foto: Kabinet predsjednika)

Kako je saopteno iz Kabineta predsjednika, u radu sjednice su učestvovali članovi Savjeta, predsjednik Skupštine Ivan Brajović i predsjednik Vlade Duško Marković, a po pozivu i ministar odbrane Predrag Bošković, ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović i predsjednica Interresorne komisije za suprostavljanje hibridnim prijetnjama Dragana Radulović. 

"Na današnjoj sjednici, razmatrane su informacije sa prethodne sjednice na kojoj su ključne teme bile Izvještaj o stanju u Vojsci Crne Gore za 2019 godinu,  prijedlog o deklarisanju 1. Pješadijskog voda 1. Pješadijske čete 1. Pješadijskog bataljona, za sprovođenje aktivnosti u sastavu Snaga Sjevernoatlantskog saveza za brzo reagovanje (NATO Response Force – NRF) do kraja 2022. godine i o epidemiološkoj situaciji u Crnoj Gori i preduzetim mjerama na sprječavanju širenja virusa Kovid-19", navodi se u saopštenju.

Foto: Kabinet predsjednika

Članovi Savjeta, kako se navopdi, upoznati su sa aktivnostima koje je Crna Gora sprovodila u suprotstavljanju hibridnim prijetnjama.

"Savjet je zaključio da nadležna ministarstva nastave rad na razvoju kapaciteta za zaštitu i odgovor na prijetnje iz hibridnog domena.
Savjet za odbranu i bezbjednost je na današnjoj sjednici, razmatrao i druga pitanja iz svoje nadležnosti", zaključuje se u saopštenju.