07-10-2019

Procesuirano 19 lica u pet gradova zbog ulične prodaje narkotika

Službenici Uprave policije su prethodnom periodu u cilju sprječavanja ulične prodaje opojnih droga u pet gradova pronašla i oduzela marihuanu, kokain i ekstazi. Procesuirano je ukupno 19 lica.

Procesuirano 19 lica u pet gradova zbog ulične prodaje narkotika | Radio Televizija Budva

Osim toga, kako je saopšteno iz Uprave policije, granična policija je u mjestu Sukobin spriječila krijumčarenje 25 kilograma skanka iz Republike Albanije u Crnu Goru. Pronađena je odbačena opojna droga a intenzivno se traga za licem koje je drogu odbacilo.

"Policija u Podgorici je lišlila slobode šest lica zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Kod ovih lica je ukupno pronađeno i oduzeto oko dva kilograma opojne droge marihuna i dva pvc pakovanja kokaina. Osim toga, podgorička policija je protiv devet lica podnijela prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga. Policijski službenici su u Kotoru lišili slobode lice zbog sumnje da je počinilo krivčno djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Na osnovu naredbe nadležnog sudije policijski službenici u izvršili pretres prostorija koje koristi osumnjičeno lice i tom prilikom pronašli i oduzeli 1,2 kilograma marihuane, oko 12,5 grama kokaina i vagu za precizno mjerenje. Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da se ovo lice bavilo tzv. uličnom prodajom opojnih droga. Policija u Herceg Novom je protiv jednog lica podnijela nadležnom tužiocu prekršaju prijavu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga. Osim toga, barska policija je kod bezbjednosno interesantnog lica pronašala i oduzela oko 350 grama opojne droge marihuana. On je lišen slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. U Beranama je policija lišila slobode jedno lice zbog sumnje da je počinilo krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet oponih droga. Pretresom je pronađen i oduzet kokain i sredstva komunikacije", navodi se u saopštenju.