06-10-2017

Pronađeno i zaplijenjeno 110,5 kilograma skanka

olicija je, obavljajući poslove nadzora državne granice prema Albaniji, na području Gusinja, pronašla i oduzela oko 110,5 kilograma marihuane tipa skank.

Pronađeno i zaplijenjeno 110,5 kilograma skanka | Radio Televizija Budva

Službenici plavske policije su u četvrtak oko 13 sati i 30 minuta, na području desnog Grnčara, zaseok Lazi, Opština Gusinje, u napuštenoj kući koja je vlasništvo pokojnog V.I, pronašli najlonski džak i četiri veće crne torbe, od kojih je jedna bila otvorena.

Pregledom torbi pronađeno je 105 većih pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, ukupne težine oko 110,5 kilograma.

"O događaju obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, koji se izjasnio da se torbe i džak izuzmu sa lica mjesta i dostave u Forenzički centar radi vještačenja", kaže se u saopštenju Uprave policije.

Navodi se da se preduzimaju aktivnosti na identifikovanju lica koja su sakrila 110,5 kilograma skanka u napuštenoj kući u cilju dalje prodaje.

Plavska policija je u srijedu, prilikom obilaska reona planine Godilje, uhapsila Podgoričanina L.R. (29), kod kog je pronađeno pet torbi sa više od 128 kilograma skanka.